Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 6 sep, 2017

Landslag som är klara för VM 2018

Det återstår mycket att spela i de pågående VM-kvalen runt om i världen. Däremot så finns det redan lag som kvalat in till VM, och där med är klara för att spela fotboll i Ryssland 2018.

På listan så hittar vi endast två europeiska lag, vilket vittnar om att VM-kvalsgrupperna i Europa är något svårare att direkt ta sig vidare från.

Självklart är Rysslands landslag redan klara för VM 2018, då de är arrangörer för tuneringen. I vår lista med landslag som kvalificerat sig till VM 2018 finns just nu 8 landslag med.

röda torget moskva fotbolls vm

Kvalificerade till VM i Ryssland

Nedan följer en lista med alla de landslag i världen som idag är klara för att spela VM 2018. Det finns inga större chockar, utan flera lag var redan på förhand tippade att nå till VM.

Ännu finns inte Sverige med på listan över landslag som kommer vara med i VM. Vi hoppas att vi snart kommer att kunna lägga till även det svenska landslaget i denna lista.

Se vilka lag som redan nu har tagit plats i världens största fotbollstunering.

  • Ryssland
  • Belgien
  • Iran
  • Sydkorea
  • Saudiarabien
  • Japan
  • Brasilien
  • Mexiko

Listan uppdaterades den 6 september 2017

Alla dessa lag, förutom Ryssland har klarat sig över förväntan i deras VM-kval i Asien, Sydamerika eller Europa.

Ännu finns inget lag från Afrika kvalificerat, men det är bara en tidsfråga innan vi kan lägga till ännu ett landslag som är klart för VM 2018.

Du kan själv följa alla matcher som kommer att spelas under VM. För att enklast kunna hitta till sändningar så rekommendars du att ta dig vidare till vår bloggpost om hur du kan streama VM 2018 i fotboll.

Där hittar du all information som krävs för att kunna följa med under VM live i din dator eller på TV.

arena för fotbollsvm i ryssland

Svenska landslaget – Goda chanser att nå VM

I Sveriges VM-kvalsgrupp så är tabellen mycket intressant. Sverige har i skrivande stund den viktiga andra platsen i gruppen. Den kommer leda till att Sverige kan spela en avgörande play-off match mot ett annat landslag i Europa.

Den matchen kommer sedan avgöra om Sverige kommer att ta sig vidare till VM 2018 i fotboll.

Det är för tidigt att spekulera om vilka chanser som finns för Sverige. De har fortfarande två matcher kvar i sin kvalgrupp. Där väntar ett hett möte mellan Sverige – Holland. En match som kan bli avgörande för vilket lag som tar sig vidare till VM.

Nästa match som Sverige spelar är mot Luxemburg. Där har Sverige chans att ta tre poäng, och även kunna göra flera mål framåt. Målskillnaden mellan Sverige och Holland kan i slutändan bli mycket avgörande.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar