Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 okt, 2017

Lag som Sverige kan möta i Play-Off

Sverige förlorade mot Nederländerna igår, men playoff-platsen säkrades trots det. Här är lagen vi kan få som motståndare i Play-off till VM 2018.

Möjligheten fanns innan gårdagens matcher – även om den var mycket liten – men det blev ingen svensk gruppseger. Däremot en andraplats och säkrat playoff-spel, och ett dubbelmöte är nu allt som står emellan Sverige och VM kommande sommar.

De länder som i de övriga europeiska kvalgrupperna lade beslag på andraplatsen är följande: Schweiz, Nordirland, Irland, Danmark, Slovakien, Italien, Grekland och Kroatien.

  • Lottningen till playoff sker tisdag 17 oktober.
  • Första matcherna spelas 9-11 november & returmatcherna spelas den 12-14 november.

Vilket lag som börjar på hemma- respektive bortaplan, lottas samtidigt som motståndare lottas i Play-off till VM.

Följ lottning till VM play off via live stream

sverige landslag till play off

Landslag som Sverige kan få som motståndare i Play-Off

Bland de andraplacerade länderna är Slovakien det lag som tog minst poäng, vilket innebär att de är kvalspelets sämsta tvåa, och därmed missar playoff. Resterande länder delas upp enligt FIFA:s ranking – de fyra bästa lagen seedas, och de fyra sämsta blir oseedade.

Då Sverige är ett av de fyra sämst rankade lagen är vi alltså oseedade, och kommer därmed få en tuff lottning i playoff. Vi kommer att ställas mot antingen Schweiz, Danmark, Italien eller Kroatien.

Schweiz

Vann sina nio (!) första matcher i gruppen, men förlusten mot Portugal i sista omgången innebar att man ändå inte vann sin grupp. De mest välkända namnen i laget är teknikern Xherdan Shaqiri, med ett förflutet i bland annat Bayern München och Inter, mittfältskuggen Granit Xhaka och Juventus-försvararen Stephan Lichtsteiner.

Danmark

Danskarna behövde ta poäng i sista matchen, mot Rumänien, för att vara säkra på att få sin playoff-plats, och 1-1 på Parken räckte således. Danmarks målskytt var Premier League-stjärnan Christian Eriksen, som är den som förväntas föra det här laget framåt.

Italien

Italien hamnade i en svår kvalgrupp, och räckte inte till mot Spanien. Det kan Sverige få betala för. Italien hålls av de flesta som den stora mardrömslotten, och laget leds av lagkaptenen, målvaktslegendaren Gianluigi Buffon. Han var, tillsammans med försvararen Leonardo Bonucci, en av 30 spelare som i veckan nominerades till Ballon d’Or.

Kroatien

Kroatien blev klara för playoff i sista omgången, då de slog Ukraina i den helt avgörande matchen om andraplatsen. Island, som vann gruppen, kunde man däremot inte rå på. Kroatien har ett lag fullt av världsspelare, i form av bland annat Luka Modrić, Ivan Rakitić och Mario Mandžukić. Så sent som i lördags sparkade man sin förbundskapten. Ersättaren är Zlatko Dalić, som närmast kommer från ett tränarjobb i Al-Ain.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar