Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 feb, 2018

Lacazette skadad – missar Östersundsmatchen

På torsdag spelar Östersunds FK sin dittills största match i historien, när Arsenal kommer på besök till Jämtkraft Arena. Arsenal kommer till matchen med en försvagad offensiv.

Östersunds FK har gjort en fantastisk debutsäsong i Europa League. Laget tog sig vidare från en grupp med Hertha Berlin, Athletic Bilbao och Zorya Luhansk, och nu väntar Arsenal i sextondelsfinal.

Torsdag klockan 19:00 går avsparken på Jämtkraft Arena. Redan nu är det klart att Arsenal kommer att få ta sig an matchen med anfallspositionen rejält försvagad.

Lacazette knäskadad

Den franske anfallaren Alexandre Lacazette, värvad för över 400 miljoner kronor i sommar, har skadad knät. På sin hemsida meddelar Arsenal har Lacazette har genomgått en titthålsoperation och att han blir borta från spel mellan fyra till sex veckor. Det innebär alltså att han även missar returmatchen i London.

Aubameyang ”cup-tied”

Sedan tidigare står det klart att anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang missar matchen. Detta för att han redan representerat Dortmund i europasammanhang denna säsong, som även de är med i Europa League. Regeln gäller trots att Aubameyang representerade Dortmund i höstas, när de spelade i Champions League.

Dessutom sålde Arsenal Olivier Giroud till Chelsea på januarifönstrets sista dag. Näste man att knacka på dörren till startplatsen är Danny Welbeck, som är den som väntas starta på torsdag.

I övrigt saknas Santi Cazorla på grund av skada, och eventuellt även Aaron Ramsey.

Relativt skadefritt hos Östersund

Östersund saknar nyförvärvet Smajl Suljevic, då klubben endast tilläts registrera tre av sina fyra nyförvärv inför matchen. De som registrerades var istället Noah Sonko Sundberg, Dino Islamovic och Tesfaldet Tekie.

ÖFK:s trupp är annars relativt komplett till matchen. Hosam Aiesh tvingades kliva av mot Trelleborg i fredags, men ska vara redo för spel mot Arsenal. Johan Bertilsson och målvakten Andrew Mills missar däremot matchen.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar