Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 16 jun, 2019

Kan Argentina ta hem Copa America i år?

Kan Argentina ta hem Copa America i år?

Copa America är en sydamerikansk fotbollstradition som består av kända superstjärnor, ett spel med passion och riktigt bra fotboll i hela drag. Att vinna Copa America är en sydamerikansk stolthet. Det är en turnering som jag älskar att kolla på medan de sydamerikanska lagen tufft brottas om pokalen. Detta år kommer turneringen att hållas i Brasilien.

Sedan 1993 har Argentina aldrig lyckats kamma hem en titel. 1993 vann de Copa America, men sedan dess har de alltid haft oturen på sin sida då ”La Albiceleste” har förlorat fyra Copa America finaler och en VM-final på 26 år. Det är något som det argentinska folket vill ändra på.

Detta kan vara Lionel Messis sista chans att ta hem pokalen för Argentina detta år. Den 31-årige argentinaren håller på att åldras och behöver allt för att ge det argentinska folket det de vill ha. Messi ses som en viktig ingrediens i Argentina landslag. Hela det argentinska folket hoppas på att han kan rädda dem ur denna svacka.

Detta år är oddsen lägre att Argentina vinner Copa America. Argentina har också näst lägst odds att vinna turneringen och som ligger på 4.5 på Bet365. Normalt sett betraktar man Brasilien som favoriter i denna turnering, men eftersom Neymar dos Santos Junior inte kommer att medverka i sommarens sydamerikanska turnering ger de andra lagen en fördel. Argentina kommer ändå behöva ta sig igenom lag som Brasilien, Chile, Uruguay och Colombia för att vinna det som det längtat efter i över två decennier.

Laget ser också riktigt bra ut för Argentina. Sergio Aguero, som bidrog starkt till att ta hem titeln åt Manchester City och som gjorde totala 21 mål vilket placerade han på fjärde plats i Premier Leagues skytteliga. Di Maria, som haft en ganska bra säsong med PSG där han fått göra mycket av jobbet tillsammans med Mbappe och Cavani i offensiven medan Neymar har varit skadad. Nu kommer han till Copa America med mycket självförtroende i bagaget.

Nyligen förlorade Argentina i sin första match i gruppspelet av Copa America, men har fortfarande chansen att jobba sig tillbaka upp igen. Det är de två första lagen i gruppen som går vidare i turneringen. Det återstår nu att se om Argentina vinner allt.

Ta reda på hur du kan streama Copa America här:

Streama Copa America

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar