Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 18 jun, 2019

Josef Martínez är en att följa detta Copa América

Venezuelas Josef Martínez har haft två toppensäsonger på senaste tiden och är en av MLS bästa målskyttar. Det är en spelare som kan göra en riktig succé i sommarens Copa América.

Josef Martínez blev uttagen till Venezuelas 23-mannalag för detta Copa America. Venezuela behövde inte tveka en sekund när de valde honom för att lyfta landslaget mot nya höjder.

Venezuela har redan spelat sin första match mot Peru i Copa América, som slutade som oavgjord. Märkligt nog startade inte och inte heller byttes Martínez in i matchen. Jag började tänka ifall detta hade en bakomliggande plan då Venezuela ska möta värdarna Brasilien på onsdagen den 19:e

Den 26-årige Josef Martínez spelar för Atlanta i MLS och har haft två höjdarsäsonger de senaste två åren. Nu ska han ta an de sydamerikanska lagen tillsammans med sitt moderland Venezuela. Martínez spelar på forwardspositionen och verkar ha knäckt koden för hur man gör många mål.

Nu får man ju inte heller glömma att Venezuela inte är samma lag som Martínez klubb Atalanta. Om fallet skulle vara att Venezuela är ett sämre lag i termer av kvalité, skulle Martínez ändå kunna prestera någorlunda bra. Kanske inte lika bra som i Atalanta, men bra nog för att kunna bli en av turneringens farligaste spelare. Oftast brukar man glänsa när man är skicklig på att göra mål.

Venezuelas enda konkurrent om forwardspositionen är Salómon Rondón som spelar i Newcastle United. Newcastle United spelar i Premier League och hamnade slutligen på stabila 13:e plats. Rondón gjorde elva mål och sju assists på 30 spelade matcher i Premier League senaste säsongen, medan Martínez gjorde tio mål och två assists på 15 spelade matcher i MLS. Nu är ju MLS och Premier League givetvis två helt olika ligor med olika i kvalité, men om man tänker efter brottas Josef Martínez med Zlatan Ibrahimovic om vem som ska vara toppskytten i MLS. Jag säger inte att Martínez är en lika bra spelare eller en bättre spelare än Zlatan, men det måste ju ha sagt något om hur bra Martínez egentligen är. Personligen tror jag att Martínez är en bättre spelare än Rondón och skulle på så vis göra mycket bättre i Premier League än han. Men jag kan ha fel.

Allt som allt är Josef Martínez en att hålla utkik efter. Han kan bli en av Copa Américas främsta målgörare. Nu är det upp till tränaren om han väljer att spela Martínez.

Ta reda på hur du kan streama Copa América genom denna länk:

Streama Copa America

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar