Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 dec, 2017

Jerringpriset 2017 – Nominerade kandidater

Det har nu blivit klart vilka 8 svenska idrottsutövare som kommer att ställas mot varandra om Jerringpriset 2017.

Jerringpriset är en utmärkelse som varje år delas ut av Radiosporten. Starten när man började dela ut priset var 1979, och sedan dess har många svenskar blivit belönade med den åtråvärda utmärkelsen.

Jerringpriset utse med hjälp av röster från svenska folket. De ska då rösta på den svenska idrottare som de tycker har gjort den bästa idrottsprestationen under året. Priset kan både delas ut till en individuell idrottare och till ett lag.

De kan vinna Jerringpriset 2017

På listan över de idrottare i Sverige som kan vinna Jerringpriset 2017 så hittar vi nu 8 stycken. Från början var det 14 kandidater till priset, men efter första kvalet i omröstningarna så har sex av dessa idrottare lämna nomineringarna.

  • Herrlandslaget i fotboll

En del hade hoppats på att Sveriges landslag i fotboll skulle få bragdguldet 2017. Det blev istället Sarah Sjöström. Nu kan man ta revansch.

Anledningen till att det svenska landslaget i fotboll är med på listan är deras presentationer i VM-kvalet. Sverige lyckades nämligen ta sig hela vägen till VM 2018 genom att slå ut lag Holland och Italien under 2017.

  • Tove Alxandersson

Den svenska orienteringsstjärnan Tove Alexandersson lyckades verkligen under 2017. Under VM i Tartu så tog svenskan hela tre guld i tre olika discipliner.

Hon är helt klart den orienterare som just nu dominerar sitt motstånd. Hennes fina facit från 2017 är svårt för någon att någonsin uppnå igen.

  • Johan Kristoffersson

En kille som satte Sverige på rallykartan igen är Johan Kristoffersson. Han blev under 2017 utsedd till VM-mästare vilket endel blev förvånade över.

Johan Kristoffersson är utan tvivel den största motorsportsutövare som vi har i Sverige just nu. Att bli världsmästare i Rallycross-VM är en bedrift som vi i Sverige ibland kan ha svårt att ta in.

  • Sarah Sjöström

Simmaren Sarah Sjöström har under en lång tid sett till att Sverige blivit bortskämda med medaljer under VM-, EM-, och OS i simning.

Självklart ska Sarah Sjötröm vara med bland de kandidater som kan ta emot Jerringprise 2017. Hon vann tidigare i år bragdguldet för sina resultat i VM för långbana i Budapest. Hon har även tagit ett världsrekord som kommer bli svårt för andra att knäcka.

  • Tre Kronor

Ishockeylandslaget vann under 2017 VM-guld. Detta efter att vunnit en galen match mot Kanada i finalen. Matchen slutade med straffar och med vinst för Sverige.

Ishockeylagets sensation kom ganska oväntat i en tunering där Tre Kronor inte var favoriter på något vis.

  • Peder Fredricsson

Inom ridsporten hittar vi nästa svensk som är nominerad till att vinna Jerringpriset. Detta med anlendingar av att han lyckades ta ett guld och ett silver under EM 2017 i Göteborg.

Ett stort namn inom ridsporten i Sverige är han helt klart. Hans namn är även efter presentationerna i EM även vida känt utomlands.

  • Sofia Olofsson

Världsmästaren för Thaiboxning för damer heter Sofia Olofsson. Hon är den första svenska fightern som någonsin vinna World games. Hon lyckades även att bärga hem en medalj till Sverige under EM. En medalj som var täckt av guld!

Sofia Olofsson siktar nu vidare till nya nivåer inom Thaiboxning för damer.

  • Stefan Olsson

Nästa man på listan är en stor utövare av paratennis, eller rullstolstennis som det kallas i folkmun. Stefan Olsson har under 2017 vunnit guld i tävlingarna i Wimbledon.

En helt klart förtjänad revansch för Stefan Olsson efter att han förlorade finalen i Wimbledon föregående år.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar