Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 feb, 2019

Japan – Qatar: Allt inför finalen av Asiatiska Mästerskapen

Det har blivit dags för final i Asiatiska Mästerskapen! Jätten Japan möter skrällnationen Qatar. Här är vår införrapport till matchen.

Japan har chans på sin femte Asien Cup-titel

Asiatiska Mästerskapen 2019 går mot sitt slut, och endast två nationer är kvar. Japan har på sin väg mot finalen sett stabila men inte övertygande ut, då de hela tiden tagit väldigt knappa segrar mot förhållandevis enkla motstånd. Fram tills i semifinalen.

I semifinalen ställdes Japan mot en av storfavoriterna till titeln, Iran, som ditintills inte släppt in ett enda mål. Det såg Japan till att ändra på, då man efter en mållös första halvlek satte dit hela tre kassar i den andra. Vinst med 3-0.

Varken Shinji Kagawa eller Shinji Okazaki fick plats i VM-truppen, och Keisuke Honda har lagt landslagsskorna på hyllan. Interprofilen Yuto Nagatomo är kvar, men annars är det inget särskilt namnkunnigt lag Japan har.

Vinner Japan finalen blir det femte gången man vinner Asiatiska Mästerskapen. Senast man vann var 2011.

Qatar kan ta sitt första guld

För första gången någonsin har Qatar nått finalen av Asiatiska Mästerskapen. Laget har fortfarande inte släppt in något mål i mästerskapet, och har stått för flera imponerande resultat.

I åttondelsfinalen kunde man slå Irak med 1-0 efter en jämn match där ett frisparksmål från den irakiskfödde Bassam Hisham fällde avgörandet. I kvartsfinalen slogs favoriten Sydkorea ut med samma siffror, och i semifinalen krossades värdlandet Förenade Arabemiraten med hela 4-0.

Förenade Arabemiraten har förresten lämnat in en protest mot Qatar, där de hävdar att Almoez Ali och Bassam Al Rawi egentligen inte är kvalificerade att spela för Qatar. Ali är född i Sudan och Al Rawi i Irak. Men det kommer antagligen inte bli så mycket av den protesten.

En spelare som verkligen imponerat är den snabbe yttern Akram Afif, som gjort hela 4 assist i mästerskapet.

Speltips

Både Japan och Qatar har gått rent genom turneringen, utan att tappa poäng i någon gruppspelsmatch och med segrar under ordinarie tid i varje utslagsmatch. Qatar har övertygat hela turneringen, medan Japan steppade upp rejält först i semifinalen.

Mot Iran visade Japan prov på att man sitter inne med en riktigt hög växel, och den kommer man naturligtvis att slå in när det är dags för final.

Vi tror också att rutin kan fälla avgörandet här. Japan har stor erfarenhet och stora framgångar i Asiatiska Mästerskapen och även i VM. Vi spelar ”Japan att vinna under ordinarie tid”.

Om du vill spela på matchen via en bettingsida som erbjuder Swish kan du läsa här.

  • Tips: Japan vinner
  • Odds: 2.20, Bet365

Streama Japan – Qatar

Vill du streama Japan – Qatar, finalen i Asiatiska Mästerskapen? Givetvis kan du titta på matchen online. För att göra det behöver du dock ett konto på Bet365, där de visar matchen live.

Skaffa ett konto, gör en insättning och streama finalen i Asiatiska Mästerskapen direkt på nätet. Se din Japan – Qatar live stream direktsänt i bra bildkvalitet.

Du kan se matchen från valfri plattform; titta på Japan – Qatar från mobil, dator eller på din surfplatta.

  • Match: Japan – Qatar, final i Asiatiska Mästerskapen 2019
  • Datum & tid: Fredag 1 februari, 15:00
  • Plats: Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi
  • Stream: Bet365

Titta på Japan – Qatar på TV

Tyvärr är det ingen svensk TV-kanal som visar Japan – Qatar. Det går alltså inte att se finalen i Asiatiska Mästerskapen på svensk TV.

Sitter du på en TV-box med kanalpaket från något annat land är det möjligt att du kan se matchen på TV, så kolla upp det. Annars är vårt tips att titta på matchen på Bet365.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar