Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 30 aug, 2017

Janne Andersson kan missa matchen mot Bulgarien

Det svenska landslaget befinner sig just nu i Sofia. Där laddar de upp inför den kommande matchen i VM-kvalet mot Bulgarien imorgon (31 aug, kl 20:45).

Idag kom även uppgifter om att förbundskaptenen Janne Andersson är magsjuk. Han insjuknade väl nere i Bulgarien, och är nu frånskiljd från övriga spelare i Sverige. Detta naturligtvis inte smitta någon spelare i truppen.

I svenska medior är detta just nu en stor nyhet, och vill det sig riktigt illa så är förbundskapten kanske tvungen att följa Bulgarien – Sverige från sitt hotellrum.

janne andersson sveriges tränare fotboll

Sveriges landslag – Utan Janne?

Det är ännu oklart om Janne Andersson kommer att repa sig till matchen imorgon. Det skulle leda till att Janne Andersson inte kommer vara på plats på arenan som matchen ska spelas på.

Istället så kan det bli så att den assisterande tränaren Peter Wettergren får axla rollen som inhoppande förbundskapten.

Peter Wettergren har aldrig tidigare varit huvudtränare för ett lag, undantagsvis för en match i Elfsborg där den dåvarande tränaren blev utvisad och fick ta plats på läktaren.

När Peter Wettergren fick frågan om hur han ser på att ta över rollen som förbundskapten i Sverige så svarade han lite skämtsamt:

”Jag har inte ens en kostym, men kanske kan jag låna Andreas Granqvists”

Det finns däremot tecken på att Janne Andersson är på bättringsvägen. Däremot påstår man från det svenska landslaget att det inte är 100% ännu hur det kommer att bli angående tränarrollen.

heja på sverige med halsduk och flagga!

Skulle det påverka Sverige?

Att ha en förbundskapten borta i en match är självklart inget bra. Däremot så kommer med största sannolikhet att Janne Anderssons spelidéer och startelva finnas med i matchen oavsett om han finns på plats i arenan eller inte.

Därför kommer inte våra odds & speltips för Bulgarien – Sverige att ändras oavsett vem som står som huvudtränare i morgondagens match i Sofia.

Vi är nu helt klart redo för den match som kommer att spelas imorgon. Det hoppas vi att du också är. Det enda som du behöver göra för att kunna se matchen live är att kolla vart Bulgarien – Sverige sänds på TV eller med live stream.

Utöver Janne Andersson så verkar det även som ännu en svensk kommer hålla sig bort från matchen imorgon. Det är Alexander Fransson som åkt på en smäll, och sysslar just nu med att rehabilitera sin skada.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar