Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 okt, 2018

Irland – Danmark 13/10: Inför matchen, speltips & stream

Irland tar emot Danmark på lördag, i UEFA Nations League. Läs allt inför matchen, från speltips till troliga startelvor.

Streama Irland – Danmark live

Vill du streama Irland – Danmark live? För att titta på matchen via live stream behöver du ett konto på CMore, då det är den tjänst som visar matchen online.

Skaffa ett konto på CMore, ta fram denna match och titta på Irland – Danmark direkt från dator/laptop, mobil/smartphone, surfplatta/iPad eller annan eventuell plattform.

Du kan se din Irland – Danmark live stream från klockan 20:45, då det är avsparkstiden för matchen.

  • Match: Irland – Danmark, Division B i Nations League (grupp 4)
  • Datum & tid: Lördag den 13 oktober, 20:45
  • Arena: Aviva Stadium
  • Stream: CMore

Titta på Irland – Danmark på TV

Föredrar du istället att se Irland – Danmark på TV? Då behöver du TV-kanalen C More Live, då det är den TV-kanal som visar matchen direkt.

Trolig laguppställning, Irland

Randolph
Christie – Duffy – Clark – Ward
O’Dowda – Hendrick – Arter – Hourihane – McClean
Long

Skador: Shane Long (tveksam)
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Danmark

Schmeichel
Dalsgaad – Jörgensen – Kjaer – Larsen
Schöne – Christensen – Delaney
Poulsen – Braithwaite – Sisto

Skador: Christian Eriksen (utanför truppen)
Avstängningar:

Christian Eriksen missar matchen

Irland inlett sitt Nations League-äventyr på sämsta möjliga sätt. Laget förlorade mot rivalen Wales med hela 4-1, och är tvungna att göra en bra prestation mot Danmark på lördag.

Danmark däremot, fick med sig ett bra resultat i sin första match i denna nya tävling. Trots en massor av stridigheter mellan spelare och förbund – vilket slutade i att futsalspelare fick lira träningsmatchen mot Slovakien – kunde Danmark gå och besegra Wales med 2-0.

Nu möts alltså gruppledaren och gruppjumbon, i en förhållandevis betydelsefull match på Aviva Stadium.

Danmark kommer till matchen utan Christian Eriksen, som haft skadeproblem den senaste tiden. Det är naturligtvis ett stort avbräck, men trots det har man ett mer stjärntätt lag att tillgå än Irland. Eller vad sägs om Celta Vigos Pione Sisto, Dortmunds Thomas Delaney eller Leipzigs Pione Sisto?

Speltips

Vi tror på dansk seger i matchen. Irland har sannerligen inte övertygat på sistone, medan Danmark kommer från en mycket stark insats senast. Visserligen en relativt öppen match, men förutom att Danmark är mer formstarka har man större kvalitet i sin trupp.

Vi spelar den raka 2:an på Bet365, vilket vi gör till oddset 2.50 gånger pengarna.

  • Tips: Danmark vinner
  • Odds: 2.50 på Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar