Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 jan, 2019

Iran – Japan: Inför semifinalen, startelvor & live stream

Iran ställs emot Japan i semifinal av Asiatiska Mästerskapen. Läs allt inför matchen, från troliga startelvor till speltips och information om live stream.

Trolig laguppställning, Iran

Beiranvand
Rezaeian – Pouraliganji – Hosseini – Mohammadi
Dejagah – Ebrahimi – Haji Safi
Jahanbaksh – Ghoddos
Azmoun

Trolig laguppställning, Japan

Gonda
Nagatomo – Yoshida – Tomiyasu – Sakai
Endo – Shibasaki
G. Haraguchi – Minamino – Doan
Osako

Iran har inte släppt in ett enda mål

De Asiatiska Mästerskapen har nått fram till semifinalerna, och idag är det dags för Iran att ta emot Japan i den första av dem. I semifinal nummer två möter Förenade Arabemiraten värdlandet Qatar, imorgon klockan 15:00

Iran har en mycket stark generation spelare just nu, och nationen drömmer om att vinna sitt första Asiatiska Mästerskap sedan 1976. Lagets förbundskapten Carlos Queiroz, tidigare i Manchester United (som assisterande) och Real Madrid och Portugal , har ansvarat över laget ända sedan 2011, och har på den perioden tagit Iran till två VM. I sitt första Asiatiska Mästerskap med nationen åkte Iran ut mot Irak i semifinalen.

Den långa tid Queiroz jobbat med laget har gett fina resultat. Iran har verkligen blivit en bättre fotbollsnation under de senaste åren, både då man fått fram många framstående spelare i Europa men också för att Queiroz verkligen satt defensiven i laget. De som tittade på VM kunde se att både Spanien och Portugal hade problem med det ramstarka försvaret, och lagen i Asien har knappast haft det lättare. På vägen till semifinalen har Iran ännu inte sluppit in ett enda mål. 5-0 mot Jemen, 2-0 mot Vietnam, 0-0 mot Irak, 2-0 mot Oman och 3-0 mot Kina är resultaten så här långt.

Japan har vunnit alla sina matcher

Japans förbundskapten Hajime Moriyasu förvånade många när han valde att exkludera både Shinji Kagawa och Shinji Okazaki i sin trupp till Asiatiska Mästerskapen. Kagawa och Okazaki är Japans två kanske största namn internationellt, men ingen av dem har några starka säsonger i ryggen och det har fått betala sig.

Japan har lyckats vinna sina samtliga matcher i Asiatiska Mästerskapen så här långt, men det är ändå utan att övertyga. 3-2 mot Turkmenistan, 1-0 mot Oman, 2-1 mot Uzbekistan, 1-0 mot Saudiarabien och 1-0 mot Vietnam är resultat som inte skrämmer, och nu väntar betydligt tuffare motstånd i form av Iran.

Speltips

Vi tror Iran blir för starka för Japan. Iran har ett mycket starkt lag med spelare som Sardar Azmoun, Alireza Jahanbaksh och Ashgan Dejagah. Svenskiraniern Saman Ghoddos ska heller inte glömmas bort. Ghoddos har startat 2 matcher och hoppat in i 1, och har på den speltiden lyckats göra 1 mål och 1 assist. Ghoddos väntas ha goda möjligheter att finnas med i startelvan.

Japan har vunnit alla sina matcher men har samtidigt inte övertygat oss. Vi tror att de får det för svårt och spelar den raka 1:an här: Iran att vinna under ordinarie tid.

  • Tips: Iran vinner under ordinarie tid
  • Odds: 2.30, Bet365

Streama Iran – Japan

För dig som vill streama Iran – Japan är den enkla lösningen Bet365. Matchen visas inte på svensk TV och har du asiatiska kanaler eller andra kanaler från utlandet som sänder Iran – Japan så går det bra, men med svenska kanaler kan du inte se matchen på TV.

På Bet365 däremot går det att titta på matchen. Där kan du se Iran – Japan via live stream, så länge du skapat ett konto och gjort en insättning. Du kan ta ut pengarna igen direkt efter matchen om du vill, eller vänta till efter finalen på fredag och se den först. Det går nämligen att se alla matcher från Asiatiska Mästerskapen på Bet365.

  • Match: Iran – Japan, Asiatiska Mästerskapen
  • Datum & tid: Måndag 28 januari, 15:00
  • Arena: Hazza Bin Zayed Stadium, Al Ain (Förenade Arabemiraten)
  • Stream: Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar