Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 jan, 2020

Inför Sverige – Moldavien: Dessa startar i årets första landskamp!

Det har blivit dags för Sveriges första landskamp år 2020. Detta när Sverige ställs mot Moldavien i Qatar, under den årliga januariturnén.

Precis som alltid består januariturnén av spelare som huserar i ligor med uppehåll, och därför är det främst spelare från Allsvenskan som blivit uttagna. Även Joel Andersson och Jordan Larsson är uttagna, som spelar i danska respektive ryska ligan. Dessutom fann Janne Andersson plats för Pontus Dahlberg, för närvarande tredjemålvakt i Watford, och klubblöse Martin Olsson.

Startelvan är redan offentlig, och Janne har varit tydlig med att han kommer att mönstra två olika elvor i dessa matcher. Han var lika tydlig med att ingen av elvorna ska ses som en ”förstaelva”, utan att han har blandat spelarna väl.

Fem debutanter i startelvan

I kvällens startelva ser vi först och främst målvakten Pontus Dahlberg, som lär knacka på dörren till det riktiga A-landslaget. Backlinjen består av tvillingarna Joel och Adam Andersson på varsin ytterbacksposition, med Anel Ahmedhodzic och Marcus Danielson centralt. Danielson är en annan spelare som ligger nära det riktiga landslaget, och han får äran att vara lagkapten idag.

På mittfältet ser vi från höger till vänster Daleho Irandust, Darijan Bojanic, Gustav Berggren och Jesper Karlsson, där de tre sistnämnda gör sin första landskamp. Intressant blir framförallt att hålla ögonen på Darijan Bojanic, som gjorde stor succé i Hammarby förra säsongen.

Kvällens anfallspar är Jordan Larsson och Dino Islamovic. Larsson var med på januariturnén för två år sedan, medan Islamovic aldrig spelat någon A-landskamp. Larsson sägs också vara en av spelarna som ligger nära att komma med i EM-truppen, men det ska mycket till för att han ska ta sig förbi minst en av John Guidetti och Sebastian Andersson – eller kanske krävs det att passera båda – i hackordningen.

Motståndaren Moldavien har en något mer meriterad och äldre trupp, men trots allt inte sitt bästa landslag.

Matchen har avspark 18:00 under torsdagskvällen. Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Sverige – Moldavien live.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar