Gustaf Rauer photo
Gustaf Rauer

- 8 jan, 2020

Inför Allsvenskan 2020: BK Häcken

Inför säsongen, BK Häcken (6:a):

Inför säsongen 2019 var Göteborgsklubben BK Häcken av en del tippat att sluta bland de allra bästa i tabellen. Bäst i staden så blev trots allt inte säsongen helt vad de hade tänkt sig. Med endast en sjätteplacering i ligan med åtta poäng upp till IFK Norrköping och en poäng över IFK Göteborg i tabellen, kan tränare Andreas Alm se tillbaka på en säsong kantat av utmaningar och en haltande form. Säsongen 2020 står för dörren och truppen behöver förstärkas om de ska ha någon chans att utmana de större giganterna i allsvenskan, men de är på god väg och potential finns det gott om. Nyförvärv inför året är den finske anfallaren Jasse Tuominen, förre Swanseaspelaren Adnan Maric samt mittfältsspringaren Leo Bengtsson.

BK Häcken är en klubb som det alltjämt pratas ganska lite om, men har bevisat sig att de tillhör toppen av allsvenskan de senaste säsongerna. Med ett samspelt lag, en defensiv trygghet och en anfallsuppsättning i svenska mått mätt i toppklass tog Göteborgsklubben allsvenskan med storm till en början och radade upp fina resultat. Tränare Andreas Alms mannar har en tendens att spela bra mot bättre lag, men mindre bra mot de lägre rankade i tabellen. Om laget ska fortsätta sin vandring uppåt behöver detta justeras och ersätta de tunga tapp som klubben fått. Efter sommaren gick BK Häcken ner sig och med flera tunga tapp, såsom anfallaren Alexander Jeremejeff, slutade laget på en sjätteplats i allsvenskan. Nu väntar nya utmaningar för klubben.

  • Snackisen: Paulinhos vara eller icke vara i klubben var en het potatis under större delen av säsongen. Tillslut landade brassen i Israel och Hapoel Beer Sheva och lämnar ifrån sig många fina minnen med en hel del mål och bländande spel i BK Häckens tröja.

Rykten ut:

Daleho Irandust;

Hade varit ett tapp som heter duga för BK Häcken. Varit en nyckelspelare för laget under flera säsonger och uttagen i Sveriges januariturné. Ryktas i detta nu meddelat att han är redo för nästa steg i sin karriär.

Ali Youssef;

Intresse från Malmö FF och utlandet, men valde att stanna och skriva på ett nytt kontrakt som gör honom klubben trogen till flera säsonger framöver. Ett framtidslöfte som kan komma att blomma ut under 2020.

Adam Andersson;

I somras ryktades det finnas intresse från danska klubbar för vänsterbackens tjänster, men det blev inget konkret av det då. Med endast ett kontrakt säsongen ut kan det vara läge att sälja i vinter om det kommer ett tillräckligt bra bud.

Rykten in:

Jamie Hopcutt;

Engelsk mittfältare/anfallare som är väldigt flexibel och kan användas på flera olika posistioner där framme. Kontraktet med Östersunds FK har gått ut och ryktades till BK Häcken för en tid sedan.

Potentiella/realistiska värvningar:

Egzon Binaku;

Spelade i BK Häcken senast 2017 och tillhörde dem i fyra år totalt. Har sedan dess fått sparsamt med speltid i sina klubbar som han tillhört sedan dess, Malmö FF och IFK Norrköping, och kan röra på sig om det inte ändras. En perfekt värvning för klubben om så skulle ske då nuvarande vänsterbacken möjligtvis säljs inom en snar framtid.

Drömvärvning:

Majeed Waris;

Har säkerligen ett bra kontrakt med portugisiska FC Porto och befinner sig aningen på en annan högre nivå för tillfället. Tveklöst en spelare som hade satt färg på BK Häcken återigen och en anfallare av kalibern de hade behövt i dagsläget för att kunna hota högre upp i tabellen.

Tips Allsvenskan 2020

BK Häcken har en historia av att inte kunna blanda sig in i allsvenskans absoluta toppskickt i längden. Föregående säsong 2019 slutade laget på en sjätteplacering, efter att ha gjort en fin vår och en sämre höst. Vi tror att Göteborgsklubben kommer att fortsätta på den inslagna vägen och vara fortsätt ostabila över tid och sluta på en sjundeplats i allsvenskan säsongen 2020.

Tips Allsvenskan 2020
1.
2.
3. AIK
4.
5.
6.
7. BK Häcken
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.

Gustaf Rauer

Gustaf Rauer is an old Sportal veteran, who wrote on the site already between 2013 and 2015. After a few years of absence, he was back in the autumn of 2018, and became a welcome new addition. Gustaf has a broad area of ​​knowledge and follows more or less all football. He has previously written for Norra Skåne and Fotbolliblekinge.In addition to writing for Sportal, Gustaf Rauer studies journalism at Lund University. He is also a big Football Manager enthusiast.

127 Artiklar