Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 16 jun, 2019

Hur ska Brasilien vinna Copa América utan Neymar?

Brasilien saknar sin främste man Neymar. Hur ska dem gå tillväga för att vinna den så efterlängtade Copa América utan honom?

Neymar Dos Santos Junior kommer tyvärr inte kunna medverka i sommarens Copa América på grund av en vristskada. Sedan den 23:e janurari har brasilianaren varit ute i flera månader på grund av en skada i mitten av foten. Han hann dock återvända till träning i början av April men har sedan istället åkt på en vristskada som uppstod några dagar innan Copa América.

Brasilien har redan spelat sin första match i Copa América och vann den med totala 3–0. Coutinho stod för majoriteten av målen som gjordes under matchen och blev därmed utsedd till matchens lirare. Gruppspelet fortsätter för Brasiliens del, som kommer att möta Venezuela i nästkommande match.

Bralisens lag ser rätt prima ut ändå. Laget har en stor rotation beståendes av bänkspelare som Willian, Militao, Jesus, Allan, Alex Sandro/Filipe Luiz och Barcelonas unga Arthur som alla bidrar till att förstärka laget. Lagrotation är viktigt för att ha ett stabilt lag som ska nå långt, vilket utmynnar i att spelarna inte blir lika trötta och lika enkelt skadade. Startelvan består av spelare som Firmino, Coutinho, Casemiro, Alisson, Dani Alves, Neres, Fernandinho, Thiago Silva, Marquinhos och Richarlison. Detta lag har också lägst odds att vinna hela Copa América och den enda rival de har detta Copa América är Argentina med deras Lionel Messi.

Personligen tror jag att Brasilien kan komma rätt långt just på grund av att de har en skicklig defensiv, snabba och smidiga yttrar och kliniska avslutare som Firmino. Mittfältet är också riktigt farligt där Casemiro och Fernandinho skyddar Brasiliens mittfält från hela Sydamerika.

När Neymar spelar för Brasilien har de någon som smidigt kan dribbla förbi spelare för att sedan passa eller skjuta. Sådana spelare kan skapa chanser för sig själva och sina lagkamrater. Det är synd att Neymar missar detta Copa América, precis som han missat en stor del av hans säsong i PSG på senaste tiden. Som ni kanske redan vet så är Neymar skadebenägen och har en spelstil som ofta utsätter han för höga risker. Han håller i bollen mycket och gillar att dribbla förbi 3-4 spelare vilket kan innebära många ben från alla möjliga håll. Nu får Brasiliens landslag göra det tillsammans utan han medan han sitter på sidlinjen och hejar på sitt lag till framgång.

Ta reda på hur du kan streama Copa América genom denna länk:

Streama Copa America

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar