Gianluigi Buffons agent: ”Buffon skulle bli lycklig i PSG”

Gianluigi Buffon har efter 17 år lämnat Juventus. Nu ryktas han till PSG, vilket är en klubb hans agent nu bekräftar att han gärna går till.

Gianluigi Buffon har bekräftat att hans tid i Juventus är över, och i helgen spelade han sin sista match för ”Den gamla damen”. På en presskonferens i samband med matchen sa han följande:

– Jag var rädd för att komma till slutet av resan som en slutkörd spelare, men så är det inte. Jag är väldigt stolt över att alltid ha kunnat prestera på en nivå värdig mitt eget namn och Juventus som klubb.

Vad som är nästa steg för legendaren är fortfarande oklart, men han har gjort klart att han åtminstone inte tänker fortsätta karriären i någon annan italiensk klubb, och ej heller i länder som Kina eller USA.

Antingen blir det flytt till någon annan av de större ligorna, eller så lägger Buffon handskarna på hyllan.

”Buffon skulle vara lycklig i PSG”

Den klubb som det ryktats mest om gällande Buffon är PSG, och nu kommer något som spär på dessa rykten oerhört.

– Vi skulle bli lyckliga om ”Gigi” spelar i Paris nästa säsong, säger Buffons agent Silvano Martina.

Samtidigt verkar personer inom Juventus tro att det är så gott som klart att PSG blir Buffons nya klubb.

– Jag hoppas att det går bra för honom i PSG, säger Lapo Elkann, kusin till Juventus ägare Andrea Agnelli.

– Att gå till PSG är ett val jag respekterar, fortsätter Elkann. Jag hoppas att vi möts igen, i finalen av Champions League.

Två andra klubbar som ryktats vara intresserade av Buffon är Liverpool och Real Madrid. På lördag möts dessa två lag i final i världens största klubblagsturnering. Läs om hur du gör för att streama Real Madrid – Liverpool, Champions League.