Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 28 aug, 2017

Ghoodos väljer bort Sveriges landslag – För Iran

Det är inte många fotbollssupportrar i Sverige som har missat den nya succéspelaren i Allsvenskan – Saman Ghoodos.

Han spelar till vardags i Östersunds FK och har varit en viktig spelare för att ta ÖFK till Europa League. Inte minst senast då han på egen hand gjorde alla mål för sitt lag mot PAOK i den avgörande playoff-matchen.

Janne Andersson har redan plockat ut truppen inför Bulgarien & Vitryssland i VM-kvalet. Däremot saknar han Saman Ghoodos som tackade nej till Janne Anderssons invit.

saman ghoodos landslag

Nobbar svenska landslaget

Förbundskaptenen Janne Andersson har meddelat att han har varit i kontakt med Saman Ghoodos. Detta för att ta ut honom i Sveriges nästkommande VM-kvalsäventyr.

Anfallaren valde att tacka nej till landslaget, och väljer istället att ansluta sig till det iranska landslaget.

”Jag kommer alltid att älska Sverige. Jag är uppfostrad här. Det är en ära att bo här och samma sak att få representera Sverige. Samtidigt är mina föräldrar från Iran. Jag har persiskt blod i min kropp. Jag älskar även Iran.”

Det var vad Saman Ghoodos sa enligt Expressen när han valde bort det svenska landslaget för Iran.

Iran är till skillnad från Sverige redan klara för att spela VM 2018 i Ryssland. Vilket kanske är en stor faktor i Saman Ghoodos val.

Det kommer vara spännande tider för Saman Ghoodos som nu kommer spela i både VM och i Europa League.

Se Östersunds grupp i Europa League

En stor förbättring i hans karriär har skett sedan han valde att flytta från Syrianska för att ta en given startplats i Östersunds FK.

janne andersson i bulgarien

Sveriges kommande matcher

Det är just nu stort fokus på de två kvalmatcher som väntar för svensk del. Dessa matcher i VM-kvalet kan mycket väl lägga en grund som det svenska landslaget kan utnyttja för att ta sig direkt vidare till VM.

De matcher som kommer att spelas den 31 augusti, och 3 september kommer vara mot sämre motstånd. Det innebär att det är två matcher som Sverige på förhand borde klara av.

Den första matchen spelas mot Bulgarien, och den andra matchen spelas mot Vitryssland. Det svenska landslaget är just nu i Bulgarien för att ladda upp inför sin match.

Behöver du hjälp med att streama Bulgarien – Sverige, eller se matchen mellan Vitryssland – Sverige så kan vi hjälpa dig!

Mer om den matchen kommer vi garanterat att uppdatera dig med så fort det kommer något nytt. Se till att du är uppdaterad!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar