Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 sep, 2017

Frankrike spelade 0-0 mot Luxemburg – Höjdpunkter

I Sveriges VM-kvalsgrupp så skedde en ganska stor skräll. Det var matchen mellan Frankrik och Luxemburg som till slut fick ett oavgjort resultat.

Matchen slutade 0-0, och många fransmän blev mycket förvånade över det slutresultat som inte betryggade Frankrike för ta sig vidare direkt till VM.

Kanske finns det ett hopp i Sverige om att Frankrike kommer att slarva bort sin direktplats till VM 2018 i Ryssland?

Höjdpunkter från Frankrike – Luxemburg

Trots att matchen mellan Frankrike och Luxemburg blev en målfattig historia, så finns det lite höjdpunkter vi kan plocka ur från matchen. När vi kollar in highlitgs som finns så märker vi ganska snabbt att Luxemburg inte var helt borta för att ta med sig alla tre poäng med sig.

Frankrikes landslag såg flera gånger väldigt stumma ut, och det märktes att Frankrike hade underskattat sitt motstånd.

Förutom ett tamt franskt spel rätt genom matchen, så skulle fransmännen ändå lyckas med att vinna matchen. De fick flera målchanser som de kunde sätta dit, men antingen fanns inte klass i avsluten, eller så storspelade målvakten i Luxemburg.

Trots att Frankrike var det laget som länge dominerade matchen, så fanns det även läge för Luxemburg att vinna matchen. Det dröjde fram tills matchens slut innan denna chans uppkom. Bollen slogs i stolpen, och många supportrar till de franska landslaget kunde andas ut.

Delad poäng i en match där Frankrike radade upp målchanser, höjdpunkter och stundtals bra spel.

Vi i Sverige hoppas nu på att Frankrikes avslut fortsätter hålla dålig klass, och att Frankrike återigen ska tappa viktiga poäng. Då har Sverige chasnen att kunna återinta första platsen i kvalgruppen, och därmed ta sig vidare till VM 2018 direkt.

tabell vm kval grupp a

Mer poängtapp krävs

För att Sverige ska vara med och bråka om första platsen i deras VM-kvalsgrupp så krävs flera bottennapp för Frankrike. De har i skrivande stund Bulgarien och Vitryssland kvar på sitt spelschema. Frågan är om något av dessa lag kan sno en poäng mot Frankrike.

Skulle de lyckas med det så har Sverige goda chanser att kunna vinna hela VM.kvalsgruppen.

Sverige förlorade väldigt onödigt mot Bulgarien. Skulle de vunnit den matchen skulle det svenska landslaget varit i ett riktigt bra läge.

Däremot vann Sveriges landslag mot Vitryssland med 4-0. Se sammanfattning & höjdpunkter från Sverige – Vitryssland.

Vilket gav Sverige tre sköna poäng, och några mål som de kan addera till sin målskillnad.

Nu ser dock tabellen ut som den gör, och det gäller att be till antingen Bulgarien eller Vitryssland för att kunna göra Sverige till tabelletta efter att matcherna är spelade.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar