Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 12 jan, 2018

Fotbollsrykten – AIK värvar meriterad landslagsman

Läs om de senaste och hetaste övergångsryktena i fotbollsvärlden.

I förrgår rapporterade vi om att den offensive mittfältaren Tarik Elyounossi – med ett förflutet i bland annat Heerenveen och Hoffenheim – var aktuell för AIK. Nu uppges spelaren vara överens med AIK om kontraktsdetaljerna. Det enda som fattas är att AIK kommer överens med Elyounossis klubb Olympiakos om övergångssumman.
– AIK är en storklubb som också är känd för att ha en av de största supporterskarorna. Stockholm är känt för att vara den härligaste huvudstaden, så helt fel är det nog inte, sade Elyounossi igår.
På sin meritlista har Tarik Elyounossi bland annat 52 Bundesliga-matcher samt 44 landskamper för Norge.

Viktor Lundberg spelade i AIK från 2009 till 2013, innan han gick utomlands. Efter 4 år i danska Randers, och ett halvår i portugisiska Marítimo, är 26-åringen nu tillbaka i svensk fotboll. Den offensive mittfältaren har skrivit på för BK Häcken, och återförenas därmed med tränaren Andreas Alm.
– Jag är otroligt glad och det känns kul att komma till Häcken, säger Lundberg. De spelar offensiv fotboll och har fantastiskt bra fotbollsspelare. Jag tror detta kommer bli riktigt bra.

Borussia Dortmund har som bekant öppnat för att låna ut Alexander Isak, men någon utlåning tillbaka till AIK är enligt ”Gnagets” sportchef Björn Wesström inte aktuellt. Enligt tyska sajten fussballtransfers.com kommer Isak istället att lånas ut till Dortmunds seriekonkurrent Mainz 05, vilket skulle göra att Isak blir lagkamrat med en annan före detta AIK-spelare – Robin Quaison. Mainz ligger för närvarande på 15:e plats i Bundesliga.

Sören Rieks valde att lämna IFK Göteborg när hans kontrakt gick ut vid årsskiftet. Men den danske yttermittfältaren kan bli kvar i Allsvenskan. Enligt Sportbladet är Rieks nära att skriva på för Malmö FF.
Malmö FF har tappat flera kvalitativa mittfältare i form av Erdal Rakip, Anders Christiansen och Jo Inge Berget. Dessutom kan Kingsley Sarfo vara på väg bort, och en förstärkning på denna lagdel skulle alltså inte sitta fel.

Malmö FF:s förre vänsterback Pa Konate, som var en del av det svenska landslag som vann U21-EM 2015, har haft det trögt sedan flytten till Serie A i somras. Försvararen har inte gjort en enda match för sitt nya lag SPAL, och är för det mesta inte ens en del av matchtruppen. Nu ryktas Pa Konate vara på väg till Palermo. Palermo leder för närvarande Serie B.

Det tidigare underbarnet Theo Walcott – som 17 år gammal togs ut i VM-truppen 2006 av Sven-Göran Eriksson – har haft svårt att få speltid i Arsenal denna säsong. Walcott ryktas nu lämna Arsenal, klubben han tillhört i 12 år. Everton och Southampton gör upp om yttern, och Everton ryktas leda jakten.

Alexis Sánchez kontrakt med Arsenal går ut i sommar, och chilenaren har ryktats vara på väg till Manchester City. Nu lägger sig Manchester United i jakten, och det blir ett stadsderby om att värva Sánchez. Manchester Uniteds bud är på 25 miljoner euro, och är därmed högre än Manchester Citys bud, 20 miljoner euro. Dessutom erbjuder United möjligheten att inkludera Henrikh Mkhitaryan i affären, samt en högre lön till Sánchez.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar