Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 29 aug, 2017

Finnkampen 2017 – På TV, tider & program

Varje år så finns det alltid en kamp mellan Sverige och Finland i friidrott. Denna tävling går undernamnet Finnkampen. Platsen för Finnkampen 2017 kommer vara på Stockholms Stadion.

Om du behöver ett schema med alla TV-tider för de olika grenarna så hjälper vi dig. Här kommer vi att ge dig all tänkbara information om Finnkampen. Till exempel kommer vi rada upp ett schema och program som du kan följa under Finnikampen 2017.

Vi kommer även ge information om hur du kan följa Finnkampen live. Det innebär att vi både kommer tipsa om att köpa biljetter, live streams eller visa vart Finnkampen sänds på TV.

  • Datum: 2-3 september 2017
  • Vart: Stockholms Stadion
  • Visas hos: SVT 1, SVT 2 & SVTPlay

Läs även om Finnkampen i innebandy 2017 – Spelprogram. TV & streams

finnkampen stockholm stadion

Program & schema för Finnkampen 2017

I vårt schema så kan du själv se vilka tider som är intressanta för dig. Det kommer tävlas i många grenar, och det kan vara smart att använda dig av ett program för Finnkampen för att inte missa något intressant.

Genom att följa den länk som vi delar med oss av ovanför, så kommer du direkt till hela programmet som gäller för Finnkampen. Där kan du se under vilka tider som de grenar som du är intresserad av ska avgöras.

Vi ser helt klart framemot alla de tävlingar som kommer att ske mellan Sverige och Finland. Inom friidrotten så är våra nationer inte helt ojämna. Mycket tack vara de finnar som historisk sätt vara framgångsrika i de fysiska grenarna som spjut, diskus och kulstöttning.

Resultat mellan Sverige & Finland

Inför Finnkampen 2017 så har vi kollat till de historiska resultaten som finns för tävlingarna. Med hjälp av denna statistik så kan vi ta reda på hur det ser ut mellan länderna ur ett historiskt perspektiv.

Finnkampens resultat har delats upp i tre olika kategorier. En för herrar, en för damer och en för ungdommar. Vi kan se de tidigare resultaten för att se vilket land som just nu är bäst på friidrott genom historien.

Kategori Flest vunna finnkamper Resultat (Finland – Sverige) Första finnkampen
Herrar Finland 41-35 1925
Damer Sverige 25-41 1951
Pojkar (16-17 år) Finland 31-15 1970
Flickor (16-17 år) Finland 26-20 1970

Se på TV

Finnkampen kommer som många andra år att sändas av SVT. Där kommer de att få med massor av grenar från evenemanget i sitt tv-program. Du kan själv följa alla sändningar med hjälp av SVTPlay. Där låter de dig streama all sport som finns från Finnkampen 2017.

Det är självklart helt att ta del av tv-sändningarna från Finnkampen. SVT är en kanal som ingår i public service. Vilket innebär att alla inom Sveriges gränser har möjlighet att ta del av sändningarna.

finnkampen löpning

Biljetter till Stockholms Stadion

Att följa Finnkampen 2017 på plats i Stockholms Stadion är kanske det som vi allra mest rekommenderar. Det är svårslaget att hitta något bättre sätt att följa tävling än live på arenan.

För att hitta och köpa biljetter till evenemanget så rekommenderas du att gå till www.finnkampen.se. Där kommer de ha mer information för dig som vill köpa biljetter för att kunna se all friidrott mellan Sverige och Finland på arenan.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar