Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 maj, 2017

Falkenbergs FF – En sjunkande sten utan slut?

Förra året spelade Falkenbergs FF i Allsvenskan. Nu ligger laget nästsist i Superettan, och supportrarna i Falkenberg har fått nog. När kommer deras otur, eller oförmåga att vinna matcher att vända?

Många experter hade säkert väntat sig att Falkenbergs FF skulle hamna i botten av Allsvenskan efter att de lyckades ta sig upp. Med knappa resurser så är det svårt att brösta upp sig mot konkurrensen som finns i Sveriges högsta liga inom fotboll.

Efter att de tog sig upp i Allsvenskan så lyckades de att hålla sig kvar i två säsonger. Sedan var det dags för kallduschen. Förra säsongen så lyckades Falkenbergs FF endast att ta 10 poäng under en hel säsong. De slutade då på jumbo-placeringen i Allsvenskan, och var tvungna att lämna.

hasse eklund

Fortsatt förtroende för tränaren?

Att Falkenbergs FF trillade ur Allsvenskan var det inte många som blev förvånade över, men att endast lyckas ta 10 poäng på drygt 32 omgångar var underkänt. Till och med för Falkenbergs FF.

Tränaren för Falkenbergs FF, Hasse Eklund, satt besviken på kanten under nästan samtliga matcher som de spelade under Allsvenskan 2016.

Inga större förändringar skedde trots att laget tappade allt mer mark till sina konkurrenter. Det var ett skepp som var påväg ner mot botten.

Inför säsongen 2017 så handlade det mesta om att återigen försöka ta sig upp i Allsvenskan. Deras start på säsongen är inget som indikerar på att Falkenbergs FF har i Allsvenskan att göra. På fem spelade matcher så har laget tagit endast 3 poäng.

I Hallands Nyheter så kan vi nu läsa att supportrar till laget inte längre vill ha kvar Hasse Eklund. Vilket får ses som förståligt. Inga större förändringar har fortfarande skett, och laget är nu som en sjunkande sten.

Hasse Eklund som är tränare för laget skjuter ifrån sig kritiken, och menar på att han fortfarande har hunger på att vända trenden som supportrarna har tvingats att vänja sig med. Han kallar även sitt lagsupportrar för ”storstadssupportrar” som inte har tålamod.

Fast enligt oss så handlar det inte om att ha tålamod. Det handlar just nu om att kunna ta poäng. Utan poäng så kommer nog Falkenbergs FF vara ett lag som under kort tid går från finrummen, till fotboll i division 1.

falkenbergs ff superettan

Andra sjunkande stenar

Ett lag som fick känna på den ”sjunkande sten”-effekten var Enköping som var upp och vände i Allsvenskan. Strax efter att de åkt ut Allsvenskan så åkte de även ur från Superettan.

Det verkar med andra ord svårt att reparera sig från att åkt ur Allsvenskan, för att sedan ta nya tag i Superettan.

Frågan är nu, kan Falkenbergs FF lyckas med detta? Det återstår nu att se!

Vill du streama Allsvenskan, eller se Superettan live stream så kan du följa våra länkar för att hitta mer hjälp kring detta!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1238 Artiklar