Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 25 maj, 2019

FA Cup-finalen ger oss en hint inför EL-finalen

Den 29 maj klockan bio på kvällen möter Arsenal Chelsea i Baku för att avgöra vem som kommer vinna Europa League. Det är inte heller första gången dessa båda sidor möter varandra i en final, utan har mötts förr. Senast möttes de i FA Cup-finalen 16/17, som jag menar ger oss en hint om hur Europa League-finalen kan komma att se ut.

Arsenal går ut för att ta sig an blåa Chelsea. Denna match betyder inte lika mycket för Chelsea som den gör för Arsenal. Arsenal behöver vinna denna match för att vara en del av nästkommande säsongs Champions League. Det tror jag kommer att påverka Arsenalspelarnas inställning under matchens gång – de kommer spela som krigare.

När båda lagen möttes FA Cup-finalen år 16/17, satt jag och svettades nervöst hela matchen. Chelsea har alltid varit detta skrämmande lag för mig – sättet de pressar och attackerar. Vid den tiden var Antonio Conte Chelseas tränare och det var samma säsong som Chelsea vann Premier League. De ville sikta på en dubbel, men Ramsey sade ifrån och punkterade matchen med det avgörande målet. Tyvärr kommer inte Ramsey att medverka i denna match.

Vid den tiden pressade Chelsea också, vilket de kommer göra denna match med för att det är Sarris främsta taktiska idé. Hursomhelst skötte Arsenal det fint. Senast möttes båda lagen 19:e januari på Emirates, som Arsenal vann med 2-0. Den matchen pressade Chelsea intensivt, men lyckades inte linda Arsenal kring lillfingret.

Det ska bli spännande att se hur denna match kommer att avvecklas. Tänk på alla fantastiska spelarna som kommer att springa runt på plan, där båda lagens främst ess Aubameyang möter Chelseas legendariske Eden Hazard. Gåshud.

Läs gärna också:

Ahmed Kheniab

Ahmed Kheniab började arbeta för Sportal sommaren 2018, och är vår Premier League-expert. Utöver att bevaka den engelska fotbollen tar Ahmed hand om speltips på matcher från hela Europa. Han brinner för att analysera matcher och har stora kunskaper om den taktiska delen av fotbollen.

Ahmed är dessutom en väldigt skicklig FIFA-spelare som bland annat vunnit en större FIFA-turnering i Örebro.

85 Artiklar