Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 apr, 2018

Emil Forsberg: ”Tack för allt”

Emil Forsberg kan ha gjort sin sista match för RB Leipzig. På sin Twitter skriver han ”Tack för allt”.

Emil Forsberg skrev på för RB Leipzig i januari 2015, ett klubbval som kritiserades av många. Varför gå till en andraliga när man har anbud från förstaligaklubbar i Belgien, Holland med mera?

Men valet att gå till Leipzig visade sig vara allt annat än dåligt. Forsberg växte snabbt ut till att bli en nyckelspelare i klubben, och säsongen 2015-16 lyckades man nå uppflyttning till Bundesliga. Samma säsong blev Forsberg utsedd till Bundesliga 2:s bäste spelare.

I Bundesliga blev det sedan en tredjeplats för klubben första året, och 8 mål och 22 assist för Forsberg. Sommaren 2017 ryktades han till klubbar som Milan, Arsenal och Liverpool, men trots hans vilja att lämna klubben vägrade Leipzig att släppa honom.

– Det finns intresse från några av världens största klubbar, men jag har meddelat dem att det inte blir något, sade Forsbergs agent Hasan Cetinkaya till Aftonbladet. Ledningen i Leipzig får leva med att de förstör Emils drömmar.

”Tack för allt”

Nu, nästan ett år senare, kan det dock vara så att Emil Forsberg till slut är på väg bort från klubben på riktigt. I helgens ligamatch mot Hoffenheim fick Emil Forsberg rött kort direkt sedan hans arm hamnat i motståndaren Florian Grillitschs ansikte, och ”Foppa” kan komma att stängas av för de återstående tre matcherna.

Därför är nu frågan om Hoffenheim-matchen visar sig vara Forsbergs sista framträdande för klubben. I ett meddelande på Twitter skriver Emil Forsberg nämligen ”Thanks for everything”, ”Tack för allt”. Detta utan att närmare gå in på vad han syftar på.

Spekulationerna om att han tackar för sig i Leipzig har efter tweeten vaknat direkt, och kommentersfältet är fullt av kommentarer som ”Välkommen till Arsenal grabben” och ”Välkommen till Milan”. Det finns även en del Malmösupportrar som hoppas att han är på väg till MFF, men de får nog hålla sig i några år.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar