Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 9 aug, 2017

Eliasson in & Engwall ut från Bristol City

Det händer mycket i det öppna transferfönstret just nu. Inte minst i Allsvenskan och i Bristol City. I den engelska klubben i Championsship så kommer det ta emot en svensk, samtidigt som de lämnar ifrån sig en annan.

Nu verkar alla detaljer kring affärerna vara klara, och det står nu klart att Gustav Engwall kommer att lämna klubben. Detta för att återvända till Djurgårdens IF och Allsvenskan.

Detta samtidigt som Niclas Eliasson blivit uppköpt av Championsship-klubben i England. Affären som gjorde Niclas Eliasson klar för Bristol City beräknas ligga runt 20 miljoner kronor, vilket får ses som en ganska stor övergångssumma för den unga assistkungen i Allsvenskan.

bristol city arena ashton gate stadium

Gustav Engwall tillbaka i Allsvenskan

Gustav Engwall har gjort stora avtryck i Allsvenskan där han varit en viktig spelare för både IFK Göteborg och Djurgårdens IF. Det var därför inte många som höjde på ögonbrynen när Gustav Engwall fick en möjlighet och kontrakt i en utländsk klubb.

Däremot verkar inte Gustav Engwall inte vara helt borta från Allsvenskan trots detta. Det verkar nu vara klart att den unga anfallaren kommer tillbaka till Djurgårdens IF och Allsvenskan.

Från Bristol Citys håll så meddelar nu tränaren Hamie McAllister att Gustav Engwall nu är klar, eller mycket nära att bli utlånad till Djurgårdens IF. Vilket är en stark förstärkning av Djurgårdens redan heta anfall.

Det är ännu inte fastställt när exakt Gustav Engwall kommer att kunna ansluta sig till Djurgårdens IF. Däremot står det klart att den svenska anfallaren kommer att spela resten av säsongen i Djurgårdens IF om flytten blir färdigställd.

niclas eliasson till england championship bristol

Niclas Eliasson till Bristol City

I samma vända som Gustav Engwall kommer att lånas bort från klubben, så kommer en ny svensk in. Denna svensk är Niclas Eliasson som länge velat ta steget ut i den europeiska fotboilen. Den unga mittfältaren har under en lång period visat upp sig i Allsvenskan och Superettan i klubbar som IFK Norrköping, AIK och Falkenbergs FF.

Nu blir det ytterligaren en klubb att skriva in på sin wikipedia-sida för svensken. Nu kommer han på allvar få chansen i finrummen av den europeiska fotbollen.

Övergångssumman för Niclas Eliasson beräknas upp till 20 miljoner kronor, Vilket är en prislapp som många spelare i Allsvenskan inte kommer upp i. Vi på Sportal önskar nu båda dessa offensiva svenskar lycka till i deras nästkommande uppdrag.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar