Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 feb, 2018

Djurgården och Östersund vill värva från Eskilstuna

AFC Eskilstuna åkte ur Allsvenskan 2017, men lagets bäste målskytt Mohammed Buya Turay kan bli kvar i högsta serien ändå.

Mohamed Buya Turay kom till AFC som 20-åring i augusti 2015, efter att tidigare ha tillhört Västerås SK. Det blev inte mycket speltid för Buya Turay under sin första tid i AFC, som då låg i Superettan.

Säsongen därpå, 2016, blev däremot ett mycket bra år både för AFC och för Mohamed Buya Turay. AFC United, som de hette då, kom tvåa i Superettan och Buya Turay var en starkt bidragande orsak till detta med sina 10 mål och 7 assist.

När det var dags för allsvenskt spel för AFC år 2017 räckte inte laget till. Buya Turay däremot, verkade inte ha några problem att tackla nivåhöjningen. Trots att AFC kom sist i Allsvenskan lyckades sierraleoniern göra 9 mål och assistera fram till 3.

När AFC Eskilstuna nu förbereder sig för Superettan 2018, är det oklart om lagets interna skyttekung blir kvar.

Djurgården och Östersund intresserade

Enligt fotbolltransfers.com har både Djurgårdens IF och Östersunds FK meddelat konkret intresse till Östersund. När SportExpressen kontaktar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om Buya Turay, väljer han att inte kommentera saken.

– Det är spekulationer och sådana tider, säger sportchef Andersson. Jag vill inte kommentera spelare i andra klubbar.

Djurgården har sedan föregående säsong tappat anfallaren Gustav Engvall och även poängspelarna Magnus Eriksson och Kim Källström. Östersund har inte drabbats av något större tapp vid anfallspositionen, men den dagen Saman Ghoddos lämnar – med största sannolikhet i sommar – skadar det inte att ersättaren redan finns i laget.

AFC Eskilstuna kräver uppemot 10 miljoner kronor för Buya Turay, som även har ögon på sig från utlandet. Rennes, Montpellier och Dijon är några av klubbarna som tidigare visat intresse.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar