Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 maj, 2018

Dessa två är Arsenals förstaval som tränare

Arsenal FC och Arsène Wenger går skilda vägar efter säsongen. Letandet efter en ersättare är redan påbörjat, och här är Arsenals två förstaval till posten.

För några veckor sedan blev det officiellt att Arsène Wenger, som tränat Arsenal sedan 1996, lämnar klubben efter säsongen. Igår gjorde Wenger sin sista hemmamatch som Arsenaltränare, vilket slutade med en 5-0-seger mot Burnley.

Efter matchen höll Wenger ett känslosamt tal, där han berättade om sina känslor för klubben Arsenal och dess fans.

– Tack för att ni stått ut med mig under så lång tid, jag vet att det inte har varit lätt, sade Wenger i början av sitt tal. Men mer än allt annat, är jag som er, jag är ett Arsenalfan.

Allegri eller Luis Enrique

Nu är Arsenal uppe i fullt arbete med att hitta ersättaren till Wenger. Och bland många alternativ finns det två namn Arsenal föredrar. Klubben vill att deras nye tränare blir antingen Massimiliano Allegri eller Luis Enrique.

Allegri håller på att för fjärde året i rad leda Juventus till ligatiteln, vilket blir Juventus sjunde raka ”Scudetto”. Italienarens kontrakt gäller dock i två år framöver, och han skulle vara dyr att lösa.

Luis Enrique har inte haft något tränarjobb sedan han lämnade Barcelona sommaren 2017. Därför skulle han vara ett billigare alternativ för Arsenal.

Både Allegri och Enrique sägs dock vara tveksamma till att ta över Arsenal, då de har tveksamheter kring klubbens ledarstruktur. Arsenal har styrt om och klubbens kommande tränare kommer inte att få lika mycket att säga till om gällande transfers som Wenger hade.

En annan trolig kandidat till posten är den tidigare Arsenalspelaren Mikel Arteta, som idag är assisterande tränare i Manchester City.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar