Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 26 maj, 2019

Dessa tre spelare behöver Arsenal köpa

Tre spelare som jag personligen tror skulle passa Arsenal perfekt för den budget de har att röra sig med.

3. Marcel Halstenberg. Marcel Halstenberg har bidragit med en extraordinär insats för sin Red Bull Leipzig denna säsong. Vänsterbacken har bidragit med tre mål och sex assists på sina 28 spelade matcher och har blivit utnämnd till matchens lirare tre gånger denna säsong. Utöver det har han också gjort i bra ifrån sig försvarsmässigt. På grund av Halstenbegrs insats, slutade Red Bull Leipzig upp på tredje plats i Bundesliga denna säsong, och tog sig även till tyska cupfinalen. Tysken kommer säkert ingå i startelvan från och med nu i det tyska landslag. Personligen tror jag Halstenberg skulle passa perfekt på vänsterbacken i Arsenal. Just nu förlitar sig Arsenal på Monreal och Kolasinac på den positionen, men båda dessa är svaga försvarsmässigt och Kolasinac är mer offensiv till sin karaktär. Halstenberg har exakt det Arsenal behöver, nämligen en spelare som är skicklig på att försvarar och attackera – en perfekt mix. Marcel Halstenbergs marknadsvärde ligger runt 17 miljoner (från 6:e mars, 2019), vilket inte är ett överdådigt pris. Dock går hans kontrakt ut 2022 och Arsenal kommer behöva vara skickliga på att förhandla för en sådan spelare. Jag gissar att Red Bull Leipzig kommer sälja han för 25–30 miljoner euro ifall de väljer att släppa han.

2. Dayot Upamecano. Den unge Dayot Upamecano spelar på mittbackspositionen i Red Bull Leipzig och är en av de bästa unga mittbackar där ute just nu. Med denna säsong har han bevisat att han är en seriös spelare som har stor potential att bli en av världens bästa mittbackar där ute i framtiden. 20-åringen har redan fått medverka i 14 matcher för Red Bull Leipzig, och gjort bra ifrån sig. Personligen tror jag han kan göra ett mycket bättre jobb än Shkodran Mustafi iallafall.

1. Julian Brandt. Julian Brandt har varit fantastiskt bra denna säsong och jag tror att han skulle passa perfekt i offensiven. Det unika med den 23-åriga Julian Brandt är att han kan spela på så många positioner och ändå göra riktigt bra ifrån sig som om det vore hans naturliga position. Han kan spela på högern, vänstern och i mitten, och skulle vara en perfekt ersättare åt Aaron Ramsey. På 30 spelade matcher har den unga tysken gjort 7 mål och 11 assist, vilket innebär att han varit inblandad i ett mål i 2/3 av alla matcher han spelar. Det innebär att han gör ett mål mer än en varannan match. Dock har Julian Brandt en prislapp på 45 miljoner Euro, vilket inte är alltför dyrt för Arsenal.

Läs gärna också:

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar