Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 12 okt, 2019

Dessa spelare förtjänar att vara med i startelvan mot Malta

Ikväll möter Sverige ingen annan än Malta. Nu finns chansen att prova på lite nytt i laget genom att våga spela nya spelare. Det är något jag personligen tycker att Janne Andersson bör reflektera över.

Som vi kanske redan vet så lider Marcus Berg av en så kallad måltorka. Den 33-årige svensken som Janne verkar troget ha favoriserat, har inte gjort mål på 20 spelade matcher. Detta tycker Zlatan Ibrahimovic är rent löjligt och som valt att öppet kritisera. Zlatan är realistisk med hur läget ser ut för Marcus Berg och är något som jag tror delas av många andra än Zlatan själv. Marcus Berg har besvarat Zlatan kritik med att det är en del av att vara en fotbollsspelare att man får kritik, och sagt att han tycker att han kritiseras hårt redan.

Läs gärna: Zlatan: ”Berg har inte gjort mål på 20 matcher – ändå spelar han”

Det finns ett par alternativ till anfallaren Marcus Berg, som vi kan komma att få se på planen om vi väljer att streama Malta – Sverige. Personligen hade jag valt att prova på Muamer Tankovic som jag tror definitivt hade gjort ett mycket bättre jobb än Marcus Berg. Hammarbys anfallare Muamer Tankovic leder allsvenskans skytteliga och har ett framgångsrikt år bakom sig i Hammarby. Med formen bra som den är beger sig Tankovic ut på fler utmaningar med en rätt attityd.

Alexander Isak är också ett bra alternativ till Marcus Berg där den unge 20-åringen fortsätter att slåss om en plats i Real Sociedads startelva. De bra nyheterna är att Alexander Isak ändå får speltid varje match och har hittills gjort ett mål i La Liga. Alexander Isak är fortfarande ung och har mycket framför sig, speciellt i Sveriges landslag. Tråkigt nog kom nyligen uppgifter från Fotbollskanalen att Alexander Isak har petats inför denna match och ersatts av en Marcus Danielsson. Mer om det kan du läsa här: Uppgifter: Marcus Danielson in direkt i startelvan i EM-kvalet mot Malta – Isak petas

Mittbacken Marcus Danielsson tycker jag också bör få mer speltid efter att gjort väldigt bra ifrån sig i Djurgårdens försvar. Djurgården ligger för närvarande på andra plats i allsvenskan och har lika många poäng som förstaplatsens Malmö FF. Marcus Danielsson har varit en frontfigur i Djurgårdens framgång denna säsong och mycket mer förväntas från honom.

Ahmed Kheniab

Ahmed Kheniab började arbeta för Sportal sommaren 2018, och är vår Premier League-expert. Utöver att bevaka den engelska fotbollen tar Ahmed hand om speltips på matcher från hela Europa. Han brinner för att analysera matcher och har stora kunskaper om den taktiska delen av fotbollen.

Ahmed är dessutom en väldigt skicklig FIFA-spelare som bland annat vunnit en större FIFA-turnering i Örebro.

85 Artiklar