Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 31 aug, 2017

Deadline Day – Affärer innan transferfönstret stänger

Idag så stänger transferfönstret för de största ligorna i Europa. Det är under denna dagen som klubbar och spelare bör komma överrens om affärer som de planerar att göra.

Dagen då transfersfönstret stänger brukar vara en hektisk dag för de största klubbarna i Europa. Mycket har hänt under dagen, och flera världsspelare har nu nya klubbadresser.

Vi kommer här att samla några av de största övergångarna tätt inpå att transferfönstret stängs. Läs gärna mer om detta här nedanför.

liverpool köper oxlade chamberlain

Dagens övergångar i Europa

Kolla in de övergångar av spelare som har gjorts under Deadline Day för transfersfönstret. Det finns stora affärer mellan klubbar och spelare från europas bästa ligor.

Kanske blir du förvånad över de affärer som har gjorts idag?

Liverpool köper Alex Oxlade-Chamberlain

Alex Oxlade-Chamberlain väljer att lämna Arsenal efter fått ett saftigt erbjudande från Liverpool. Liverpool FC köper nu den 24 årige mittfälltaren för ungefär 360 miljoner kronor. Oxlade-Chamberlain är mycket nöjd med affäreren som klubbarna kommit överrens om.

Han meddelar till media att han är förväntansfull inför framtiden, och nöjd med att få spela i Liverpool.

Alex Oxlade-Chamberlain är just nu på en samling med det engelska landslaget. De spelar mot Malta i en match i deras VM-kval.

Lazio lånar Nani

Det står klart under transferfönstrets sista dag att Nani kommer lämna Valencia för spel i Serie A. Där kommer han nu att ansluta till Lazio. Kontraktet som Nani har hos Lazio kommer att gälla en utlåning. Utlåningen av Nani kommer att hålla över hela säsongen i Serie A.

RB Leipzig knyter till sig Kevin Kampl

Kevin Kampl har haft en framgångsrik säsong i Bayern Leverkusen, och nu har han blivit klar för Red Bull Leipzig. Han kommer därför att bli lagkamrat med svenske Emil Forsberg. Bayern Leverkusen blir av med en av deras bättre spelare, men kasserar in ungefär 189 miljoner kronor för den 26 åriga slovenen.

Tottenhamn värvar Serge Aurier

London-klubben Tottenham såg länge ut att inte göra några större förändringar i transferfönstret. Detta fram tills den sista dagen. Nu står Serge Aurier till klubbens befogande. Detta efter att affären mellan Tottenham och Paris Saint Germain gått i lås.

Övergången ska ha kostat Tottenham ungefär 236 miljoner kronor.

lazio lånar nani

Övergångar bland svenska spelare

Den senaste affären där en svensk spelare är inbladad skedde mellan Leeds United och Malmö FF. Den storsatsande klubben i engelska Championship har nu handlat upp kontraktet för Pawel Cibicki.

Den svenske anfallaren kommer direkt ansluta sig till Leeds United, och lämnar därför Malmö FF på omedelbar verkan.

Vi på Sportal tycker att det är ett rätt steg för Pawel Cibicki. I Leeds kan han få chansen att få speltid. Samtidigt så kommer han få sällskap av den tidigare mittbacken i Malmö FF – Pontus Jansson.

Det ger oss två svenskar från Malmö FF som nu ansluter till Leeds United. Klubben satsar nu stort för att återigen kunna ta sig upp till Englands högsta liga – Premier League.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar