Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 feb, 2018

Conte ryktas bort från Chelsea – förre Barca-tränaren kan ersätta

Tränaren Antonio Conte har ryktats bort från Chelsea under en period, och nu har Abramovich träffat Contes potentielle ersättare.

Antonio Conte tog över Chelsea sommaren 2016, efter floppsäsongen där klubben hamnat på tionde plats.

Med Conte vid rodret blev det en förbättring, minst sagt. Chelsea imponerade stort och vann Premier League, på hela 93 poäng.

Men med tiden har det allt mer börjat dyka upp tecken på viss friktion mellan Conte och klubbens ledning. Conte har vid flera tillfällen klagat på att han inte får tillräckligt mycket att säga till om gällande värvningar, och redan i somras var han enligt uppgifter besviken på klubben för att man inte gått all-in på Romelu Lukaku.

I januarifönstret ville Antonio Conte ha in Romas duo Edin Dzeko och Emerson Palmieri. Ingen av dessa spelare slutade upp i Chelsea, utan klubben värvade istället in Olivier Giroud.

Chockförlust mot AFC Bournemouth – sprickan större

På sistone har Chelsea haft en tuff tid, och samma dag som transferfönstrets stängning förlorade laget hemma mot AFC Bournemouth med 0-3. Som en effekt av förlusten duggade ryktena om att ledningen börjat tröttna på Conte tätt. Ledningen kommenterade dock aldrig Contes jobbsituation.

Däremot kommenterade Conte det faktum att ledningen inte kommenterade situationen. Efter Bournemouth-matchen gick Conte ut i pressen och sade att han gärna sett att ledningen – för att hålla en arbetsro i klubben – gått ut och sagt att han har fullt stöd, oavsett om så är fallet eller ej.

Ny storförlust

I måndags spelade Chelsea match igen, då man gästade Watford. Det gick inte mycket bättre än matchen innan, utan slutade i en förlust med 1-4. Efteråt talade Conte om sin situation.

– Jag är inte orolig, sade Conte. Jag är inte orolig för mitt jobb. Jag jobbar varje dag, och jag ger 120 procent. Okej? Om det räcker är det okej. Annars kan klubben ta ett annat beslut. Men jag är inte orolig. Det är mycket svårt, för varje dag och varje presskonferens frågar du mig om jag är orolig. Nej. Jag är inte orolig. I morgon är en ny dag. Jag kan vara Chelsea-tränare eller inte. Vad är problemet? Jag går och lägger mig utan att det är jobbigt, men med tanken på att kanske, kanske, kunde jag gjort på ett annorlunda sätt. Jag försöker göra allt. Om det inte är bra kan klubben göra ett annat beslut. Livet går vidare, sade Antonio Conte.

Luis Enrique kan ersätta

Nästa måndag möter Chelsea jumboplacerade West Bromwich. En förlust då, och det kan bli Contes sista match som Chelseamanager. Enligt rykten sitter Roman Abramovich, Chelseas ägare, redan i förhandlingar med den tidigare Barcelonatränaren Luis Enrique, som för tillfället är utan klubb.

Samtidigt ryktas en eventuell nästa klubbadress för Conte kunna bli Milan eller Inter. Även en återkomst till det italienska landslaget är möjlig.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2526 Artiklar