Joachim Rojdvall photo
Joachim Rojdvall

- 28 jun, 2017

Champions League på Facebook

Sociala medier har blivit såpass stort att från och med nästa säsong kommer en del av matchernas live streamas via Facebook. Dock är detta något som bara kommer att erbjudas på den amerikanska marknaden. Men visar det sig vara ett lyckat koncept finns det säkerligen goda möjligheter att metoden förs vidare till Europa.

Anledningen till att Facebook valt att erbjuda live streaming är för att fotboll drar enorm uppmärksamhet på sociala medier. Mycket handlar om världens största sport och skapar ett väldigt stort intresse. Att live streama via facebook gör det enklare för många att följa matcherna och skapar även mer förutsättningar att nå ut med sporten till fler människor.

Det är Fox Sports som äger rättigheterna till att sända Champions League i USA. Samarbetet med Facebook är helt enkelt för att försöka nå till en ny publik som vanligvis inte slår på teven under en Champions League-match.

Champions League

live stream på Champions League hos Facebook

Med tanke på att en del streamingtjänster är ganska dyra, speciellt om man har flera stycken, är det ett välkommet iniativ i USA. Att kunna se Champions League via live stream helt lagligt är ett bra sätt att få upp fler ögon för sporten. Vinsten i FOX ligger i att antalet tittare blir fler och att intresset blir större. För Facebooks del handlar det om att kunna sälja annonsplatser och liknande till ett mycket högre pris.

För oss svenskar som är fotbollsintresserade är det bara att hoppas på att det blir ett lyckat projekt. Så att Facebook kanske startar ett samarbete med Viaplay som äger rättigheterna i Sverige. Vart du ser matcher från UEFA Champions League kan du läsa mer om i vår blogg.

Men för tillfället får vi helt enkelt nöja oss med Viaplay, som visserligen erbjuder sändningar av högsta kvalitet med en förstklassig studio. Nackdelen är givetvis att priset för tjänsten kanske är lite dyr men det är väldigt mycket för pengarna. Studion är alltid fylld av namnkunniga experter som bjuder på bra och underhållande analyser samt kvaliteten är alltid hög.

Champions League Real Madrid

Följ toppfotboll via live stream

Även om Facebook inte live streamar fotboll i Sverige ännu finns det andra möjligheter till live streaming. Det som är allra mest populärt är Viaplay, Cmore och Dplay. Samtliga är betaltjänster och har sina respektive TV-kanaler där en del av sporten som live streamas visas.

För att ha stenkoll på den europeiska toppfotbollen krävs det någon av de tre betaltjänsterna. Hos Viaplay kan du ta del av, Champions League, Premier League och La Liga. För att kunna få full tillgång till att live streama Allsvenskan får man vända sig till Cmore som fokuserar på mer lokala sporter.

Det är alltså väldigt lättillgängligt och tryggt där sajterna är på svenska. Dessutom betalar de dyra avgifter för att köpa rättigheterna vilket resulterar i att spelare i ligan de sänder får högre löner vilket i sin tur höjer kvaliteten på ligan. Det är en av anledningarna till att välja en laglig live stream framför en olaglig.

Är du intresserad av att se alla matcher från Allsvenskan live är det alltså Cmore du bör vända dig till.

Joachim Rojdvall

Joachim Röjdvall är Sportals ishockeyexpert. Han har ett brinnande intresse för främst den svenska ishockeyn, men följer även NHL och internationell hockey. Han arbetar som frilansare och skriver för Sportal till och från, när han inte är alltför upptagen med annat, ”Jocke” skriver alltifrån speltips till andra nyheter från ishockeyn och idrottens värld.

475 Articles