Cech skadad – osäker inför Östersundsmatchen

Nästa torsdag är Arsenal FC i Östersund för att spela det första mötet i Europa League-sextondelsfinalen mellan de två lagen. Men Londonklubben kan få åka dit utan målvakten Petr Cech.

Arsenals 5-1-seger mot Everton i helgen kom med en bitter eftersmak. Petr Cech skadade vaden under matchen, och engelska tidningen The Independent rapporterar att 35-åringen med största sannolikhet missar derbyt mot Tottenham i helgen.

Matchen därpå för Arsenal är Europa League-matchen mot Östersund, på torsdag nästa vecka. Det är mycket möjligt att Cech inte återhämtat sig helt till dess, och att Arsenal tvingas använda andramålvakten David Ospina istället.

Svag formkurva

Petr Cech har inte varit på topp under pågående säsong, och har några sämre insatser bakom sig. I Arsenals förlustmatch mot Swansea City för en vecka sedan gav han bort ett mål, sedan han fått felträff på bollen och levererat motståndarspelaren Jordan Ayew i öppet läge.

Ospina är matchtränad

Petr Cechs ersättare David Ospina är, trots att han är andramålvakt, hyfsat matchtränad för tillfället. Ospina har under januari månad spelat 90 minuter i en FA-cupmatch och två ligacupmatcher. Ospina hoppade även in i sista 20 minuterna mot Everton, då Cech skadade sig.

Dessutom spelade Ospina i fyra av Arsenals gruppspelsmatcher i Europa League i höstas, för att Arsenal ville rotera och hålla Ospina igång. Det är alltså inte helt otänkbart att Ospina startar mot Östersund även om Cech är frisk.