Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 maj, 2018

Buffon nära att skriva på för storklubben

Gianluigi Buffon har spelat sin sista match för Juventus, men vad som händer i framtiden är ännu inte bestämt. Enligt rapporter från Sky Italia är han nära en flytt till en fransk jätte.

Gianluigi Buffon har gjort sitt sista framträdande i Juventus tröja. Det blev över 500 matcher för klubben, innan den 40-årige målvaktslegendaren på en presskonferens häromveckan bekräftade att han gjort sitt.

Buffon gav dock inte något besked om framtiden, utan berättade bara att det står mellan att ta ledigt en tid, börja arbeta i Juventus organisation eller att gå till en klubb utomlands. Det enda Buffon var tydlig med var att spel i Kina eller USA var uteslutet.

Sedan har det ryktats om intresse från klubbar som Real Madrid, Liverpool och Paris Saint-Germain. Nu skriver Sky Italia att intresset är som allra störst från just Paris Saint-Germain. Enligt sajten diskuterar Buffon ett kontrakt med PSG, och parterna sägs vara ”nära en överenskommelse”.

”Alla klubbar vill ha Buffon”

Paris Saint-Germains president Nasser Al-Khelaifi har i en intervju nyligen hyllat Buffon.

– Buffon är en fantastisk målvakt, han är väldigt karismatisk och en sann gentleman. Jag är säker på att alla klubbar vill ha honom, sade Al-Khelaifi.

Al-Khelaifi klargjorde dock att Alphonse Areola fortsatt ska känna sig säker på sin plats mellan stolparna.

– Men vi har Areola, han är vår nummer 1.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar