Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 18 dec, 2017

Besvikelse på herrarnas längdskidslandslag inför OS 2018

Det är snart dags för OS 2018 i Pyongchang att dra igång. I Sverige har vi som vanligt flera medaljhopp som vi hoppas på. Något som kan bli svårt är att ta medaljer i längdskidor på herrsidan.

Det svenska skidlandslaget för herrar kommer inte ur sin formsvacka. De får nu skynda sig för att hitta formen till OS 2018.

Senaste tävlingen som herrarna åkte tog plats i Toblach i norra Italien. Där hamnade bästa svensk på en 25:e plats. Det var då Daniel Richardsson som placerade sig bäst bland de svenska herrarna.

Läs även om hur du kan streama OS 2018 för att följa med i tävlingarna live.

Sjukdomar & hård konkurrens

Det finns mycket fokus på de världscupstävlingar som ses mer eller mindre som uppladdning inför OS 2018. Det är många som jämför resultaten för att kunna förutspå vilka medaljchanser som finns för svenska skidlandslaget.

Att Sverige placerade sig på en 25:e plats som bäst under den senaste världscupstävlingen. Det verkar inte vara något som skapar panik i herrlandslaget i längdskidåkning.

Förbundskapten Rikard Grip meddelar till SVT att de haft problem med sjukdomar, och inte kunnat gå för fullt i alla moment.

Det behöver nödvändigtvis vara så att det svenska skidlandslaget har blivit sämre. Att konkurrensen hårdnar är det inget tvivel om. Skidsporten har troligen aldrig varit så hård och så bra som den är just idag. Därför gäller det att de svenska herrlandslaget hänger med i utvecklingen om vi ska se medaljer under OS 2018!

längdskidor för herrar

Tour de Ski-truppen

Det största styrketestet som det svenska skidlandslaget står inför är Tour de Ski. Truppen med svenska skidåkare och skidåkerskor kommer att presenteras under denna vecka.

Redan klart är det dock att Markus Hellner och Daniel Richardsson kommer finnas med bland åkarna.

Enligt förbundskapten så trvis både Marcus och Daniel med att tävla sig i form till OS. Det innebär att de kommer finnas med i tävlingarna som finns inför OS för att hitta formen. Hur formen kommer se ut strax innan invigningen av OS 2018 är det dock ingen som riktigt vet.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar