Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 27 maj, 2019

Bekräftat: Bayern München vill ha Leroy Sané

Det har gått runt rykten om att Leroy Sané är önskad av den tyska sidan Bayern München. Nu är det bekräftat av klubbens president Uli Hoeness.

Leroy Sané har inte fått lika mycket speltid denna säsong som han fick den förra säsongen. Även om han gjort väldigt bra ifrån sig ser Pep Guardiola inte nyttan med att ha Leroy Sané bland startelvan, trots att han var en viktig ingrediens i Premier League vinsten 17/18. Den unga tysken har endast startat 11 matcher av de 21 matcher han har spelat, vilket sammanlagt är 1867 minuter jämfört med Raheem Sterling som spelat 2777 minuter. Trots den knappa speltiden som Sané fått har han ändå bidragit till laget med 10 mål och 10 assists.

Bayern München har precis förlorat Robben och Ribery och är nu på jakten efter potentiella ersättare. Just nu har Bayern München Serge Gnabry och Kingsley Coman ute på de offensiva yttrarna och Leroy Sane skulle vara perfekt spelare för lagroteringen.

Den mest sannolika anledningen till att Pep Guardiola hade svårt med att spela Leroy Sané i startelvan är antagligen på grund av att Sterlings naturliga position är på vänstern och det är där Sterling presterar som bäst. Då kanske man tänker att Leroy Sané kan spela på högern, men där spelar Mahrez. Det var först efter när Mahrez kom som allt började förändras.

Personligen tror jag att Leroy Sané kan bidra med mycket till Bayern München. Jag tror att med hjälp av honom som de har en större chans att vinna Champions League. Leroy Sané är fortfarande ung och har mycket att välja mellan. Innan han skriver på för Bayern München skulle jag rekommendera honom att gärna överväga alternativ som Real Madrid, Arsenal eller Borussia Dortmund.

Ahmed Kheniab

Ahmed Kheniab började arbeta för Sportal sommaren 2018, och är vår Premier League-expert. Utöver att bevaka den engelska fotbollen tar Ahmed hand om speltips på matcher från hela Europa. Han brinner för att analysera matcher och har stora kunskaper om den taktiska delen av fotbollen.

Ahmed är dessutom en väldigt skicklig FIFA-spelare som bland annat vunnit en större FIFA-turnering i Örebro.

85 Artiklar