Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 2 maj, 2017

BC Luleå – Södertälje Kings: Final i svenska basketligan

Ikväll, den 2 maj går startskottet för finalen i Sveriges bästa liga inom basket för herrar. I finalen så ställs lagen BC Luleå emot Södertälje Kings.

I basketligans final så kommer det att spelas minst fyra matcher mellan dessa två lag. Det är nämligen det lag som först lyckas med att nå upp till fyra segrar som kommer att plocka hem SM-guldet i basket 2017.

Som favoriter i basketfinalen 2017 står just nu BC Luleå som har visat upp riktigt bra spel under slutspelet. Nu kommer de att göra allt för att vinna den sista matchserien. Detta samtidigt som Södertälje Kings kommer att kriga för att som underdog plocka hem guldet.

basket sverige

SM-guldet i basket går till…

Det är minst sagt en rafflande basketfinal som vi har att vänta oss i basketligan 2017. Är det seriesegrarna eller ska det bli de regerande mästarna som tar hem SM-guldet för herrar?

BC Luleå är det lag som vann grundserien i basketliga och är därför det lag som många förväntar sig att vinna guldet. De har haft en otroligt bra säsong där det mesta i spelet har stämt för norrlänningarna.

På andra sidan planen så kommer de regerande mästarna Södertälje Kings att stå. Många av spelarna som vann SM-guldet 2016 finns kvar i laget. Det innebär att det finns spelare i laget som vet vad som krävs för att samla ihop nerverna inför ett finalspel.

Något som gör matchen ännu mer intressant är att det finns två spelare i vardera lag som är bröder. Vi syftar på bröderna Massamba som både varit viktiga spelare för dessa två lag.

I BC Luleå så hittar vi den yngre brodern Brice Massamba som gärna vill tvåla till sin äldre bror Thomas Massamba i Södertälje Kings.

Vem av bröderna, och vilket av lagen tror du kommer att stå som svenska mästare när finalerna i basketligan spelas? Om du tror dig vet svaret på den frågan så rekommenderar vi dig att spela inne hos Unibet som har tagit fram bra odds från svenska basketligan för herrar. Mer om detta lite längre ner.

Här kommer du att se ett spelschema för finalmatcherna. Det hjälper dig att kunna streama basket under de matcher som du vill se. Vi har tagit med både datum och tider som gäller för samtliga av dessa matcher.

  • BC Luleå – Södertälje Kings (2 maj, 19:00)
  • Södertälje Kings – BC Luleå (4 maj, 19:00)
  • BC Luleå – Södertälje Kings (6 maj, 18:00)
  • Södertälje Kings – BC Luleå (8 maj, 19:00)
  • BC Luleå – Södertälje Kings (10 maj, 19:00)
  • Södertälje Kings – BC Luleå (12 maj, 19:00)
  • BC Luleå – Södertälje Kings (14 maj, 19:00)

streama basket

Spela hos Unibet

Basketligan i Sverige är bara en av många ligor som det går att spela på inne hos Unibet. De erbuder ständigt riktigt bra odds för dig.

Unibet är faktiskt en av de bettingsajter enligt vår jämförelse av sidor med bäst odds som klara sig bäst. Därför är det ingen dum idé alls att skapa ditt konto inne hos Unibet om du ska satsa på odds i finalen i basket 2017.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar