Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 2 nov, 2017

Athletic Bilbao – Östersund: Inför matchen, startelvor & odds

Då var det återigen torsdag och vi har lite Europa League fotboll att se fram emot denna afton. För oss svenskar är det självklart matchen mellan Athletic Bilbao – Östersund som är av störst intresse. Östersund kommer ifrån en 4-1 kross på hemmaplan senast mot Elfsborg där man stundtals såg ut som Barcelona.

Man går dessutom in till den här matchen som 1:a i grupp J. Så det är med sjävförtroende och vind i seglen som Östersund ikväll entrar Estadio San Mamés gräsmatta inför en kokande hemmapublik. Hemmalaget däremot som parkerar på en 3:e plats i gruppen är näst intill piskat att vinna ikväll för att ha allt i egna händer i kampen om slutspelsplatserna och vidare avancemang.

I ligan har man två raka förluster där man senast fick stryk av Barcelona med 2-0. Så det är en viktig match för hemmalaget där man har chans till att få rättsida på säsongsupptakten.

Speltips & Odds

Det är en svår uppgift(ännu en gång) som väntar succelaget från norra Sverige denna afton. Athletic Bilbao är en stor anrik klubb som är en av Spaniens mest klassiska lag. Om man tittat var Östersund var för en 4-5 år sen och var dem nu hamnat så är det inget annat än en saga.

En klubb som är 20 år gammal och som spenderat 14 av dem åren i Sveriges 4:e division kliver i afton ut på Estadio San Mamés gräsmatta inför en kokande publik. Det är nästan ogreppbart vilken saga Östersund är och då tar de inte slut där. Nej man kommer ju till spel ikväll som gruppetta(!) och chanserna till avancemang vidare in i slutspelet ser väldigt ljusa ut.

Senast så spelade man mer eller mindre ut Athletic och var bara minuter ifrån ännu en tung skalp. Tidningarna hemma i Spanien jämförde Östersund med Barcelona, lovorden visste inga gränser. Man har vunnit fotbollseuropas respekt och en underskattning från hemmalagets sida kan vi redan nu utesluta.

Ska bli otroligt roligt att sitta bänkad framför tv:n ikväll och heja fram Sveriges stolthet. Vi tror och hoppas på ett gott resultat. Seger eller ett kryss ikväll och sluspelet ser säkrat ut. Rent oddsmässigt så finns där en del kittlande odds, då framförallt Östersund över 1,5 mål i matchen till 5,50(!). Men vi kommer gå på en lite säkrare variant, Östersund handicap(+1,5 mål) till oddset 1,66.

Spel: Östersund handicap(+1,5)

Odds: 1,66

Bettingsida: bet365

Förväntad startelva Athletic Bilbao

Arrizabalaga

Boveda – Nunez – Laporte – Lekue

Williams – San Jose – Garcia – Iturraspe – Cordoba

Aduriz

Förväntad startelva Östersund

Keita

Mukiibi – Papagiannopoulos – Pettersson – Somi

Edwards – Nouri – Bachirou – Sema

Ghoddos – Gero

Senaste 5 matcherna Athletic Bilbao

Malaga(B) 3-3, Valencia(B) 3-2, Sevilla(H) 1-0, Leganes(B) 1-0, Barcelona(H) 0-2

Senaste 5 matcherna Östersund

Kalmar(B) 1-0, Häcken(H) 0-0, Örebro(H) 3-0, Göteborg(B) 0-1, Elfsborg(H) 4-1

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar