Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 11 apr, 2018

Arsenal ska försöka värva Real-stjärnan

Arsenal har haft en tuff säsong, och återfinns först på en 6:e plats i Premier League. Till nästa säsong vill klubben förstärka.

Arsenal är på väg att göra sin sämsta säsong sedan Arsène Wenger tog över klubben. Klubben ligger 6:a och får hoppas att en Europa League-titel kan rädda säsongen.

Inför säsongen värvades Alexandre Lacazette från Lyon, och i januari köptes Pierre-Emerick Aubameyang från Dortmund. Arsenal verkar dock inte känna sig färdiga med värvandet på anfallsfronten ännu.

Enligt spanska medier vill Arsenal värva Real Madrids anfallsstjärna Karim Benzema i sommar. Benzema har inte riktigt fått fart på målskyttet den här säsongen, och står bara på 5 ligamål. Fransmannen är alltjämt ordinarie i Real, men han är över 30 år gammal nu och en föryngring kan vara på gång hos ”Marängerna”.

  • Pogba till Real Madrid?

Benzema har ryktats till Arsenal länge

Detta är knappast första gången Karim Benzema kopplas till Arsenal. I flera år har anfallaren ryktats till ”The Gunners”, men övergången har aldrig blivit av.

Även Borussia Dortmund, som lär tappa inlånade Michy Batshuayi i sommar, ryktas vara intresserade av Benzemas tjänster. Benzemas kontrakt med Real Madrid går ut sommaren 2021.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar