Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 okt, 2017

Arjen Robben slutar i landslaget

Det räckte inte med att Holland vann sin match mot Sverige igår. Holland kommer fortfarande inte att nå VM 2018, utan deras äventyr slutade igår.

Efter slutsignalen blåstes så var det många holländare som hängde med huvudena. För visst hade Holland räknat med att åtminstone nå en play off-plats.

Den holländare som kanske hängde allra mest med huvudet var Arjen Robben. Han gav besked efter matchen att det blev den sista matchen iklädd den karaktäristiska oranga tröjan för Hollands landslag.

robben slutar i nederländernas landslag

Besked direkt efter avspark

En av de som kanske var allra mest nyfiken på Arjen Robbens fortsättning i Hollands landslag var Ludwig Augustinsson. Han gick själv fram till Arjen Robben för att fråga hur hans tankar gick angående en fortsättning.

Arjen Robben svarade smått överraskande på frågan med ett tydligt besked. Nej, det blir inga fler landskamper.

Ludwig Augustinsson kanske var den person som var först med att få reda på Arjen Robbens framtid. Den holländska mittfältaren har tidigare ignorerat frågan som ställts flera gånger från holländks media.

Arjen Robben är nu en av de spelare som lägger landslagströjan på hyllan. Att inte få se honom i ett EM-kval, eller ett eventuellt EM-slutspel kommer vara tomt. Inte minst för de holländska fansen som nu saknar ännu en världsstjärna i laget.

Sverige vidare efter matchen!

Om det var ledsna miner på de flesta fotbollsfans i Holland, så var det mer lättade svenskar som nu är säkra på att spela play-off.

Sverige kommer inom kort att lottas mot en motståndare i Play-off. Du kan här läsa om vilka lag som Sverige kan möta i Play-off till VM.

Vi i Sverige kommer inom kort att få reda på vårt motsånd, och därefter gäller det både för spelarna och fansen att ladda om.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar