Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 7 sep, 2017

Anders Christiansen – Nytt kontrakt med MFF

Det var många som trodde att den danska mittfältaren var påväg från Malmö FF. Hans kontrakt gick ut 2017 och kunde gå till andra klubbar utan övergångssumma.

Nu står det klart att Anders Christiansen kommer att stanna i Malmö FF. Ett nytt kontrakt med klubben har nu skrivits på. Kontraktet mellan Anders Christiansen och Malmö FF kommer nu att sträcka sig till 2022.

Detta är ett besked som glädjer många fans till MFF. Anders Christiansen har sedan han kom till klubben gjort ett riktigt bra jobb. Både defensivt och offensivt.

fotboll kontrakt

Chrstiansen trivs i Malmö

Anders Christiansen är själv väldigt nöjd med det nya kontrakt som Malmö FF har gett honom.

”Det känns fantastiskt”

Det svarade han på när Sportbladet sökte en kommentar från den danska mittfälltaren.

Anders Chrstiansen har redan hunnit med att spela 42 matcher för MFF sedan han kom till klubben. I dessa matcher så har han lyckats göra 10 mål.

Att Malmö FF är en klubb som passar Anders Christiansen är inte helt konstigt. Han kan ganska ostört ha en startplats i den trupp som Malmö FF oftast ställer upp med. Dessutom har han nära till sitt hemland Danmark från Malmö. Endast 30 minuter med tåget så är han återigen i Danmark.

Självklart drömmer Anders Christiansen om att vinna Allsvenskan 2017, för att nästa år ha chans att spela i Europa. Kanske kan Malmö FF återigen nå hela vägen till Champions League.

marcus rosenberg fortsätter i malmö ff

Andra kontrakt i Malmö FF

Det rådde en mindre panik i Malmö FF inför säsongen. Många spelare har kontrakt som kommer att löpa ut under 2017 och 2018. Till exempel så pekar det mesta på att deras trogna högerback Anton Tinnerholm kommer att lämna Malmö FF.

Detta för att testa sina vingar i andra klubbar ute i Europa.

Paniken har lugnat ner sig bland ledarna för Malmö FF. Nu har de lyckats förhandla om några kontrakt, samtidigt som Marcus Rosenberg har gett besked om att han kommer vara spelklar nästa säsong i Allsvenskan.

Det har varit en riktigt bra vecka med goda nyheter för de som håller på Malmö FF. Att först få klartecken att behålla Marcus Rosenberg, och nu att klubben förlänger kontraktet med Anders Christiansen. Det är två faktörer som troligen kommer göra Malmö FF till favorittippade inför att vinna Allsvenskan 2018.

Missa inte att du kan streama Allsvenskan på nätet. Här på Sportal så hjälper vi dig direkt med guider för att kunna se fotboll med live streams i din dator, mobil eller surfplattta.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar