Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 12 dec, 2016

America de Mexico – Real Madrid: Semifinal i Club World Cup

Det börjar dra ihop sig Club World Cup (VM för klubblag). Vi är framme vid semifinalerna, och det väntas en match mellan America de Mexico och Real Madrid.

Semifinalen kommer att bestå, likt Champions League av två matcher. En match där de spelar på hemmaplan, och en match som spelas på bortaplan.

I final så väntar antingen Club Atletico Nacional S.A. eller Kashima Antlers. Dessa två lag gör upp i den andra semifinalen i Club World Cup.

america de mexico

Inför matchen

Inför den första matchen så är det nog många som anar att Real Madrid inte kommer att dra ut på detta. Därför kommer de se till att försöka redan nu säkra sin finalplats.

Det som talar emot Real Madrid är att de spelar på bortaplan. Det kan vara svårt att ställa om det klimat som just nu finns i Mexico. Dessutom kommer de inte ha speciellt mycket hemmapublik som kan pusha spelarna i den tropiska värmen.

Dessutom har Real Madrid ett mycket tuffare spelschema än vad America de Mexico har. Det spanska laget spelar även i La Liga och Champions League. Något de måste fortsätta lägga ett stort fokus på.

Vi tror däremot inte att America de Mexico kommer lyckas hålla hoppet uppe speciellt länge. Real Madrid är säkert sugna på att ta sin finalplats så fort som möjligt.

Europa dominerar!

I Club World Cup (VM för klubblag) så är det främst europeiska lag som lyckats vinna. Det kanske inte kommer som en chock, då mest pengar, och bäst spelare väljer Europa.

Club World Cup startades år 2000 och vanns av det brasilianska klubblaget Corinthians. Sedan dess har det främst varit europeiska klubbar som vunnit mästerskapet.

Av 12 spelade turneringar så har Europa lyckas ta 8 av dessa segrar. Då har lag som Real Madrid, Bayern Munchen, FC Barcelona, Manchester United och Inter lyckats att behålla äran inom Europa.

Streama matchen?

Om du vill streama matchen så har vi tips för dig. Vi på Sportal.se hjälper alltid våra läsare med att hitta hjälp för att streama fotboll online.

Du kan gärna läsa hur du kan streama fotboll online & . Där får du tips på hur du kan gå till väga innan du ska börja leta efter sändningar till Club World Cup.

Att streama fotboll är kul! Det låter dig oftast helt kunna följa ditt favoritlag i den liga, eller turnering som de spelar i.

Se till att du håller dig på lagens sida, så slipper du massor av jobbig reklam, och dåliga streams. Istället kan du streama hos en bookmaker helt och med bra kvalité.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar