Ahmed Kheniab photo
Ahmed Kheniab

- 5 sep, 2019

Alexander Isak startar för Sverige

Alexander Isak har gjort bra ifrån sig på den senaste tiden. Nu uppges det att Janne Andersson bestämt sig för att inkludera den 19-årige Alexander i Sveriges startelva mot Färöarna.

Alexander Isak gjorde fantastiskt ifrån sig i den nederländska ligan Eredivisie. 19-åringen stod för 13 mål och 6 assister på bara 16 spelade matcher. Väldigt skickligt för att vara en 19-åring. Redan efter bara en spelad säsong hade spanska Real Sociedad fått upp ögonen för honom. Real Sociedad lade ett bud i somras som Alexander sedan skrev på.

Idag möter Sverige Färöarna i det EURO 2020-kvalet i hopp om att medverka i 2020-års europeiska turnering för landslagen. Janne Andersson har rört om i startelvan där han bland annat valt att inkludera Alexander Isak i startelvan. Det handlar om positionsbyten där Alexander Isak tillsammans med Marcus Berg bildar en farlig anfallsduo. Robin Quaison flyttas ner till vänsterpositionen medan Emil Forsberg får spela som högermittfältare, som tidigare var vänsterkanten. I denna match valde Janne Andersson att låta Emil Forsberg få vila på bänken medan Sebastian Larsson får springa runt på högerkanten. Möjligtvis får vi se Emil Forsberg senare i matchen.

Jag tycker om idén om att Janne Andersson låter Alexander Isak få spela. Det gynnar naturligtvis spelaren men också Sverige som landslag skulle jag säga. Sverige behöver en vassare forward och Alexander Isak kan fylla det hålet. Det är ett långsiktigt perspektiv som kommer att föra med sig gott i framtiden. I det senaste världsmästerskapet missade Marcus Berg en del chanser som en annan forward på toppklass skulle kunnat näta. Hade Sverige haft en bättre forward hade vi kunnat vara mycket farligare än vad vi redan är.

Alexander Isak är fortfarande ung och har en hel del framför sig. Han är enbart 19 år och redan en spelare som är en av Real Sociedads startelva. Om några år kanske denna unge svensken spelar för PSG eller någon av de engelska klubbarna som Arsenal. Han kan även bli Sveriges nye hjälte. Vem vet.

Gör Alexander Isak bra ifrån sig idag kanske Janne Anderson låter 19-åringen få medverka i matchen mot grannlandet Norge. Det gäller att ta tillfället i akt nu.

Senare denna vecka ställs vårt svenska landslag mot våra grannar i väst. Känner ni för det kan ni läsa här hur ni gör för att streama Sverige – Norge.

Ahmed Kheniab

Ahmed började arbeta hos Sportal.se. som frilansjournalist under 2018. Han fokuserarr främst på speltips för Premier League och Serie A

86 Artiklar