Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 1 sep, 2017

Albin Ekdal ut – Oscar Hiljemark in

I den svenska landslagstruppen så kommer det ske lite förändringar inför kommande matchen mot Vitryssland.

En nyhet som gör många i Sverige besvikna är att Albin Ekdal kommer att missa matchen mot Vitryssland. Problem i ryggen tvingar den svenska mittfältaren hem för rehabilitering.

Även Ola Toivonen kommer att missa söndagens match mot Vitryssland. Detta pga en avstäning som gör att den svenska anfallaren inte kommer finnas med på planen under söndagen.

oscar hiljemark spelar mot vitryssland

Kiese Thelin och Hiljemark ersätter

Två spelare utgår från Sveriges trupp mo Bulgarien. Dessa två spelare kommer nu att ersättas för att landslaget ska ha med sig en lika stor trupp som var nere i Bulgarien.

Den spelare som kommer att ersätta Albin Ekdal är Oscar Hiljemark. Oscar Hiljemark som till vardags spelar för Panathinaikos i Grekland kommer nu ansluta sig till truppen. Det är inte första gången som Hiljemark får ett landslagsuppdrag, utan har tidigare spelat i den svenska landslagströjan.

Det är ännu oklart om Oscar Hiljemark kommer finnas med i den trupp som Janne Andersson väljer att starta med. Troligen kommer startelvan mot Vitryssland att släppas endast några timmar innan matchen ska blåsas igång.

Den spelare som kommer att ersätta avstängda Ola Toivonen är Isaac Kiese Thelin. Inte heller för Kiese Thelin så blir det första landslagsuppdraget.

Även Isaac Kiese Thelin har tidigare tagit plats i A-landslaget för Sverige. Det finns inte heller här några extra tydliga tecken på att Isaac Kiese Thelin kommer att finnas med i startelvan mot Vitryssland.

isaac kiese thelin spelar vm-kval

Sverige klart bättre än Vitryssland

Oavsett om Sverige kommer att tvingas spela utan två startspelare mot Bulgarien, så ska inte matchen mot Vitryssland vara några problem.

Vitryssland har en lång bit kvar innan de är i Sveriges nivå. Det finns med andra ord en tydlig klasskillnad mellan Sverige och Vitryssland. Vilket innebär att vi endast ska förvänta oss en vinst mot det vitryska landslaget. Allt annat vore en skam för Sverige!

Vi på Sportal ser självklart till att du är redo inför söndagens match. Perfekt för dig som vill följa med i vad som händer i matchen live. Detta så att du kan se vilka odds som vi valt att spela på.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar