Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 24 maj, 2017

Ajax fans i Stockholm – Kunde fått en bättre resa

Ikväll spelas match mellan Manchester United och Ajax i Europa League. Sverige står som värdland och kommer erbjuda Friends Arena som den plats finalen ska avgöras på. Till Stockholm har nu många fans från Holland och England tagit sig för att uppleva matchen på plats.

Fansen som håller på Ajax har inte fått den bästa upplevelsen hittills. Deras samling inför finalen kommer inte alls vara lika bra som den är för Manchester United supportrarna.

Det svenska fotbollsförbundet diskuterade tillsammans med polisen fram att supportrarna skulle få olika samlingsplatser. Detta för att undvika så mycket problem innan matchen som det bara går.

Samlingsplats för fans inför Europa League finalen

Det beräknas att det är runt 20 000 tilllresta fans som kommer att följa finalen i Europa League i Stockholm. Dessa supportrar kommer från olika länder i Europa, men främst handlar det om engelsmän och holländare.

Stockholms stad, polisen och svenska fotbollsförbundet diskuterade fram de olika samlingsplatser som gäller för de olika supporterskalorna. De beslutade att ge Manchester United en mycket mer attraktiv plats än vad Ajax fick.

Manchester United supportrarna som tagit sig till Stockholm fick sitt ”meeting-point” på Rörstrandsgatan. En gata som är känd för att ha ett pulserande liv där pubar, restauranger och kaféer avlöser varandra.

De holländska supportrar som istället håller tummarna på att Ajax ska vinna Europa League fick en betydligt sämre plats för sin pub-samling.

Platsen som valts ut är Flemingsgatan. En gata i Stockholm som först och främst är trafikerad. På denna gatan ligger inte alls lika mycket pubar, utan finns endast ett fåtal.

Anledningen till detta är att fotbollsförbundet och polisen räknar med att betydligt mindre supportrar kommer att träffas upp i jämförelse med Manchester Uniteds.

Man räknar med att drygt 3000 supportrar från Ajax kommer att samlas på Flemingsgatan. En plats som supportrarna inte är riktigt nöjda med.

Supportrar i slagsmål i Stockholm

Det har även kommit in uppgifter till vår redaktion att Ajax supportrar blev attackerade av AIK-anhängare. Det handlar främst om huliganer som valt att träffas upp innan matchen för att ”gör upp”.

Resultatet ska ha blivit att Ajax-fans har blivit av med flaggor som togs av supportergrupperingar i Aik.

Något som de valt att posera med på bilder som just nu florerar på Instagram och andra sajter på internet.

Resan för många supportrar från Holland kunde helt enkelt blivit mycket bättre än vad den hittils har blivit. Förlorar de matchen på Friends Arena så lär många supportrar bli riktigt besvikna över sin visit i Stockholm.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar