Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 1 feb, 2018

AIK kan värva hem Nabil Bahoui

AIK har varit aktiva under transferfönstret, men kanske är man inte färdiga än. Klubbens före detta spelare Nabil Bahoui ryktas till klubben.

Nabil Bahoui skrev på för AIK inför säsongen 2013. Yttermittfältaren gjorde tre framgångsrika år i svartgult som bland annat gav honom en plats i det svenska landslaget.

Sommaren 2015 lämnade dock Bahoui Sverige. Det ryktades om klubbar i La Liga, men slutade med att teknikern skrev på för saudiska Al-Ahli. Han valde pengarna före fotbollen, och har sedan dess inte lyckats ta sig in i landslaget något mer.

I Al-Ahli blev det 13 matcher för Bahoui, och inga mål. I januari 2016 gick Bahoui till Hamburger SV i Bundesliga, men där lyckades han aldrig ta någon ordinarie plats.

Efter ett och ett halvt år i Tyskland skrev Bahoui på för schweisiska Grasshoppers. Där har det än så länge hunnit bli 15 matcher och ett mål, men nu kan det vara slutspelat i klubben för Bahoui.

AIK vill värva hem Bahoui

AIK ryktas vara intresserade av att värva tillbaka sin succéspelare. Enligt schweiziska tidningen Blick hoppas Grasshoppers att Nabil Bahoui ska återvända till AIK.

Bahoui har inte varit med i truppen i någon av de två senaste ligamatcherna, och nu saknas svensken även på lagets pågående träningsläger. Enligt Blick är Bahoui inte populär hos tränaren Murat Yakin, och trots att Bahoui har ett välbetalt avtal fram tills sommaren 2020, vill klubben nu göra sig av med spelaren.

AIK:s sportchef Björn Wesström säger att de har full koll på Nabil Bahouis situation.

– Vi står alltid i kontakt med Nabil. Det är en spelare som jag har god kontakt med. Vi har en ganska bra kontroll på hur situationen är för honom.

Har ni haft kontakt med Grasshoppers också?
– Nej, det har vi inte.

Klubben har värvat tunga namn

Sedan tidigare har AIK under pågående transferfönster värvat ytterbacken Robert Lundström, Malmö FF:s före detta mittfältsmotor Enoch Kofi Adu samt landslagsmeriterade norrmannen Tarik Enyounoussi. Även Stefan Silva, tidigare i bland annat GIF Sundsvall, har hämtats in från Palermo. Dessutom har Ahmed Yasin återkommit från sin lånesejour i BK Häcken.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2526 Artiklar