Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 28 jun, 2017

Snart drar Allsvenskan igång igen!

Som vanligt så brukar Allsvenskan ha ett uppehåll mitt i säsongen. Detta för att ge plats åt landskamper, mästerskap eller liknande. År 2017 blev ingt undantag, utan sedan i början av juni så har det inte spelats någon match i Allsvenskan.

Snart är uppehållet över, och vi i Sverige kan återigen njuta av fotboll från Allsvenskan igen. De matcher som återigen kommer att starta Allsvenskan efter upphållet kan du se nedanför.

Vi går nu in i andra delen av Allsvenskan, och i topp av tabellen så hittar vi Malmö FF och IFK Norrköping. Vilket inte var helt oväntat inför säsongen. Frågan är nu om det kommer att hålla i sig till slutet.

Matcher efter uppehållet

När vi kollar på de matcher som kommer starta Allsvenskan igen så hittar vi flera sjysta kamper.

Allsvenskan kommer att startas upp igen den 1 juli. Då kommer tre matcher att spelas. Det kommer även att spelas matcher under den 2:a och 3:e juli.

Nedan följer det spelschema som finns för matcherna efter uppehållet.

1 juli

16:00

  • Malmö FF – AFC Eskilstuna
  • GIF Sundsvall – IK Sirius

19:00

  • Halmstads BK – Elfsborgs IF

2 juli

15:00

  • J-Södra – IFK Göteborg

17:30

  • Örebro SK – IFK Norrköping
  • AIK – Östersund

3 juli

19:00

  • Djurgårdens IF – Kalmar FF
  • BK Häcken – Hammarby IF

Dessa matcher kommer självklart gå att se live. Både på arenan, på TV eller via streams. Här på Sportal kommer vi att uppdatera dig som läsare på hur du kan streama Allsvenskan & alla matcher som spelas under 2017.

Se till att hålla dig uppdaterad för att inte missa några matcher som du vill se.

Vem vinner Allsvenskan?

Efter att spelat ungefär hälften av alla matcher i Allsvenskan så börjar vi få mer klarhet i vilka lag som står sig bäst.

Malmö FF har sedan starten varit en favorit för att plocka hem guldet även detta året. De vann senast med god marginal ner till sina konkurrenter, och har goda chanser att göra om det i år.

Det lag som vi ser skulle kunna sätta käppar i hjulet är IFK Norrköping. De ligger i skrivande stund på samma poäng som Malmö FF och har visat upp bra spel rakt igenom hela den första halvan av säsongen. Frågan är om de håller samma form under andra hälften.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar