Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 22 dec, 2019

Markus Rosenberg årets MFF-spelare enligt fansen

Malmö FF:s fans har röstat fram årets MFF-spelare. Resultatet var ingen överraskning – vinnaren blev Markus Rosenberg.

Den svenska fotbollssäsongen tog för de flesta lagen slut för över en månad sedan, men Malmö FF:s säsong förlängdes tack vare att laget spelade i Europa.

Förra torsdagen var det så dags för årets sista match även för MFF, då man bortabesegrade FC Köpenhamn och säkrade förstaplatsen i sin Europa League-grupp.

För att avrunda årets säsong har Facebook-gruppen ”En riktig fotbollsälskare håller på MFF” hållit en omröstning för att låta fansen utse årets Malmöspelare. Det var inte många röster som behövde räknas innan det gick att förstå vem som fått flest.

Över 14 000 personer röstade, och drygt 12 000 av dessa supportrar lade sin röst på Markus Rosenberg. Det innebär att han tog hem segern med omkring 85 procent av rösterna.

Månadens spelare – Rieks med flest utmärkelser

Under säsongen som gått har Facebook-gruppen även utsett månadens spelare från april fram till oktober, med undantag av juli månad då det mestadels var sommarledigt.

En aning förvånat kan vi konstatera att Rosenberg bara vann månadens spelare en gång under året, trots att det alltså blev storslam när årets spelare skulle koras. Den enda spelaren som tog hem priset fler än en gång var danske mittfältaren Sören Rieks.

Nedan kan ni se statistik på vilka spelare som vann priset varje månad, och hur många röster de fick.

  • April: Sören Rieks 68 % – 627 av 924
  • Maj: Anders Christiansen 56 % – 494 av 890
  • Juni: Oscar Lewicki 52 % – 437 av 845
  • Juli: Johan Dahlin 83 % – 857 av 1034
  • Augusti: Rasmus Bengtsson 79 % – 808 av 1022
  • September: Sören Rieks 80 % – 821 av 1031
  • Oktober: Markus Rosenberg 68 % – 1000 av 1505

I vår – närmare bestämt i februari – väntar ett dubbelmöte med Wolfsburg, och förhoppningsvis blir det fler Europa League-matcher än så. Då får Rosenberg följa och stötta laget från läktaren istället, sedan han beslutat sig för att slutligen lägga skorna på hyllan.

I dagsläget har Malmö FF ingen ansvarig huvudtränare, sedan man gick skilda vägar med Uwe Rösler för en dryg vecka sedan. Kanske blir det Fredrik Ljungberg som leder MFF mot sin tidigare klubb Wolfsburg. Enligt våra källor har Malmö FF varit i kontakt med Ljungberg gällande det lediga huvudtränarjobbet.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar