Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 maj, 2018

Jesper Karlström om sin filmning: ”Den var extrem”

Jesper Karlström stod för en anmärkningsvärd filmning i derbymatchen mot Hammarby häromveckan. Nu uttalar han sig för första gången offentligt om situationen.

Djurgården och Hammarby ställdes mot varandra i ett derby den 29 april, där Djurgården skulle försöka besegra Hammarby för första gången sedan 2007.

Med några minuter kvar av matchen var ställningen 1-1, och Hammarby hade ett farligt kontringsläge där man kom fyra spelare mot tre. Mitt i anfallet blåser domaren av spelet, då Jesper Karlström sågs ligga ned i smärtor och en befarad huvudskada.

Efter att reprisbilderna visats syntes det dock att det handlade om en rejäl filmning från Karlströms sida.

– Jag tror att jag träffar hans hand, min fot var inte ens uppe vid ansiktet, sade Hammarbys Pa Dibba. Vi såg på situationen i omklädningsrummet efteråt och alla garvade bara. Men det är Djurgården, de filmar i alla lägen.

”Jag vill inte prata”

Karlström själv smet iväg fort efter matchen, och passerade den mixade zonen med orden ”jag vill inte prata”. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson uttalade sig däremot om filmningen.

– Jesper är en spelare som spelar hos oss och självklart har vi pratat med honom om det som hände. Han får ingen smäll i ansiktet.

”Filmningar händer hela tiden”

Idag uttalar sig Jesper Karlström för första gången om situationen, då han säger följande till Fotbollskanalen:

– Jag har inte läst så mycket av vad som skrivits om det. Det har mer varit när folk skrivit till mig privat. Men det är inget jag bryr mig om. Det är kul att folk lägger ner så mycket tid på mig och bryr sig om mig. Jag tar emot det med varma händer, säger Karlström. Det har varit mycket fula ord, kan man säga. Men det är bara kul att folk bryr sig.

Hur ser du på situationen?

– Jag ser på det som att det är något som händer många gånger varje match. Sen är det klart att just den situationen var extrem. Men när det gäller filmningar och så är det något som händer hela tiden. Det är inget konstigt. Sen var den extrem och då blir den mer uppmärksammad.

– Allt går så snabbt, man hinner inte tänka på vad man ska göra. Man gör allt i varje situation för att vinna. Det är jag nog inte ensam om, fortsätter Karlström.

Matchen mellan Djurgården och Hammarby slutade 1-2, sedan Pa Dibba lyckats vinna matchen åt Hammarby tack vare ett mål på tilläggstid. Djurgården har nu 12 raka matcher, varav 10 är förluster, mot Hammarby utan vinst.

Se situationen i spelar nedan, från 7:12 in i klippet.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar