Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 24 okt, 2016

Helsingborgs IF – Djurgårdens IF: HIF vill undvika kvalplats

Med endast tre matcher kvar att spela utav Allsvenskan 2016, så ligger Helsingborgs IF just nu på en kvalplats. Självklart vill Helsingborgs IF ta sig från kvalplatsen, till en tryggare tabellplacering.

Samtidigt som Gefle IF jagar Helsingborg in i det sista för att undvika direkt nedflyttning i Superettan. Helsingborg IF är där med inte säkra på något. De kan med tre matcher kvar av Allsvenskan fortfarande klara sig från kval. De kan även bli omsprungna av Gefle IF, och därmed tvungna att lämna allsvenskan utan en kvalmatch.

Avspark: kl. 19:00, den 27 oktober
Arena: Olympia
Visas hos: Bet365 (Utanför Sverige) & CMore

Inför matchen

Helsingborgs IF är desperat att vinna mot Djurgårdens IF om de ska kunna undvika kval. En seger vore även bra för Helsingborg för att hålla konkurrenter under sig, samtidigt som de klättrar i tabellen. Frågan är om Helsingborgs IF kommer kunna spela hem en seger mot Djurgårdens IF.

Att spela mot Djurgårdens IF sent i oktober, med tankar bara på tre poäng är inte enkelt. Det kan både vara en fördel och nackdel att ha stor press på sig inför sådana matcher. Frågan är om det blir pressade Helsingborgs IF eller avslappnade Djurgårdens IF som plockar hem matchen.

För Djurgårdens del så finns inte mycket att spela om. Laget har redan klarat sig undan kval och nedflyttning. De kan heller inte klättra speciellt mycket i tabellen. Däremot är vi säkra på att Djurgårdens IF gör allt för att göra en snygg avslutning av Allsvenskan 2016. Därför kan vi förvänta oss ett hungrigt och suget Djurgården, som troligen gärna gör det svårare för Helsingborgs IF att hålla sig kvar i Allsvenskan tills år 2017.

Spela på matchen

Vi tror till slut att Djurgårdens IF kommer att vinna borta mot Helsingsborgs IF. Vi grundar detta på tidigare matcher från lagen. Djurgården har en bättre trupp på pappret, en bättre tränare och kan spela mer avslappnat.

Helsingborgs IF lär få äta upp att de ville ha Henrik Larsson som tränare. Han har verkligen inte tagit laget uppåt i tabellen, och blivit hårt kritiserad. Vi tror därför inte han har tillräckligt mycket krut för att tagga igång laget att vinna mot Djurgårdens IF den 27 oktober på Olympia.

Streama svensk fotboll

Vill du hitta livestreams för Allsvenskan & matchen mellan Helsingborgs IF och Djurgårdens IF? Då rekommenderar vi Unibet & Bet365. Det är två riktigt bra sajter för att streama svensk fotboll. På dessa två bettingsajter så kan du även se till att spela på odds.

Vill du spela på liveodds samtidigt som du kollar på stream? Då har vi lösningen. Följ våra enkla råd, och börja streama Allsvenskan direkt!

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar