Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 9 okt, 2022

Helsingborgs anfallare Muhsin bekräftar: Väljer spel för Irak

Amar Muhsin Irak

Helsingborgs svenske anfallare Amar Mushin, med mamma från Bosnien och pappa från Irak, har bestämt sig: Han väljer spel för Irak. Det bekräftar han i en video tillsammans med Iraks medieansvarige Mohammed Imad.
– Jag längtar efter att se er irakiska fans. Om Gud vill ska det bli kul att spela för er, säger Muhsin i videon.

Amar Muhsin har blivit ett känt namn för den svenska fotbollspubliken i år, efter att ha öst in mål i Superettan för AFC Eskilstuna och sedan fortsatt på samma bana efter flytten till Allsvenskan och Helsingborg. Nu har hans prestationer lett honom hela vägen till Iraks landslag.

Kunde välja mellan tre landslag

Amar Muhsin är född och uppvuxen i Göteborg, men har en pappa från Irak och en mamma från Bosnien. Han har därmed haft möjligheten att välja mellan tre landslag. I en Instagramvideo från den irakiska sajten Iraqiproplayers –som bevakar irakisk fotboll och har nära 1 miljon följare – syns Iraks medieansvarige Mohammed Imad tillsammans med Muhsin, på plats i Stockholm. Imad förklarar att han står i Sveriges huvudstad med en överraskning till de irakiska fansen, varpå Muhsin säger:

– Kul att träffa Mohammed här i Stockholm. Längtar efter att se er irakiska fans och allihop. Om Gud vill ska det bli kul att spela för er. Jag vill tacka allihop och visa min uppskattning för irakiska fans och supportrar.

Mohammed Imad och hans kollegor i Irak ska nu börja arbeta med att få i ordning pass och allt pappersarbete åt Muhsin, och förhoppningsvis är han uttagningsbar inför samlingen i november. Då spelar Irak hela fyra landskamper, när man ställs emot Mexiko, Ecuador, Belgien och Costa Rica.

Bildkredit till Guillaume Baviere

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar