Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 23 maj, 2018

Häcken – AIK: Live stream, speltips & laguppställning

BK Häcken tar emot AIK på Bravida Arena. Läs allt inför matchen här.

BK Häcken – AIK stream

  • Match: Häcken – AIK, Allsvenskan
  • Datum & tid: Onsdag den 23 maj, kl. 19:00
  • Arena: Bravida Arena, Göteborg
  • Streama Allsvenskan med CMore

AIK fortsatt obesegrat

Denna veckan är den sista det spelas allsvensk fotboll innan VM-uppehållet tar vid. Och vi har flertalet fina matcher att hinna avnjuta innan vi riktar blickarna mot Ryssland. En av de allra bästa spelas på Bravida Arena, mellan Häcken och AIK.

Häcken kommer till matchen efter att ha förlorat borta mot ett pånyttfött (?) Malmö FF, och en olycka kommer sällan ensam. På tilläggstid gick MFF:s Samuel Adrian in med en våldsam satsning mot Häckens stjärna Paulinho, vilket bara resulterade i ett gult kort. Det fick Paulinhos utbytte lagkamrat Moestafa El Kabir att gå i taket.

El Kabir flög upp från bänken och skrek till domaren ”Är det normalt?! Är det en normal tackling?!”. Det ledde till att El Kabir visades upp det gula kortet, och då han redan hade ett gult kort sedan tidigare i matchen åkte han på ett rött trots att han alltså inte längre befann sig på planen. Därför missar nu anfallsstjärnan matchen mot AIK.

AIK vann i helgen derbyt mot Hammarby i Allsvenskan 2018, och jagar sina stadsrivaler i toppen av tabellen. Tre poäng skiljer upp till ”Bajen”.

I BK Häcken återfinns den tidigare AIK-spelaren Viktor Lundberg, som väntas inleda på bänken. I AIK finner vi Ahmed Yasin, som var utlånad till Häcken förra hösten. Yasin väntas starta matchen.

Trolig laguppställning, Häcken

Abrahamsson
A. Andersson – Hammar – Lindgren – J. Andersson
Friberg – Irandust – Faltsetas
N. Mohammed – A. Kamara – Paulinho

Skador: Christoffer Källqvist, Juhani Ojala, Mervan Celik
Avstängningar: Moestafa El Kabir

Trolig laguppställning, AIK

Janosevic
Sundgren – Karlsson – R. Jansson
Yasin – Bahoui – Kofi Adu – K. Olsson – Lindkvist
Goitom – Elyounoussi

Skador: Jesper Nyholm, Joel Ekstrand, Robert Lundström, Stefan Silva (tveksam)
Avstängningar: Alexander Milosevic

Speltips

BK Häcken ställs mot AIK på hemmaplan, i en svårtippad match. Häcken har gått helt ok och ligger på sjätte plats, men ändå tappat poäng i varannan match. AIK har fortfarande inte förlorat i årets allsvenska men har kryssat mer än något annat lag.

Häcken är hemmastarka, och fortfarande har inget lag lyckats slå dem på Bravida Arena. Vi tycker att denna match luktar oavgjort lång väg.

Vi tippar X till oddset 3.30 på Bet365.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar