Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 16 jul, 2018

Elfsborg – Hammarby: Live stream, speltips & laguppställning

Elfsborg tar emot Hammarby på Borås Arena, i den sista matchen i omgång 13. Läs vår rapport inför drabbningen, där vi ger er förutsättningarna i form av bland annat troliga startelvor samt berättar hur ni gör för att streama matchen.

Streama Elfsborg – Hammarby

Den Tv-kanal som visar Elfsborg – Hammarby är CMore Fotboll, men det finns fler sätt att titta på matchen.

Via att konto och abonnemang på CMore kan du streama Elfsborg – Hammarby, då CMore är de som sitter på rättigheterna att sända Allsvenskan.

På CMore kan du se matcherna i HD-kvalitet och givetvis visas de live. Det går dessutom att titta direkt från din mobil/smartphone, dator, läsplatta eller TV.

  • Match: Elfsborg – Hammarby, Allsvenskan
  • Datum & tid: Måndag den 16 juli, 19:00
  • Arena: Borås Arena
  • Stream: CMore

Streama Allsvenskan

Trolig laguppställning, Elfsborg

Ellegaard
Dyer – Dresevic – Nilsson – Kaib
Ishizaki – S. Olsson – Gojani – Holmén – D. Gustavsson
Jebali

Skador: Jörgen Horn, Christopher McVey, Marokhy Ndione
Avstängningar: Simon Lundevall

Trolig laguppställning, Hammarby

Wiland
Solheim – Fenger – Fällman – Borges
Andersen – Junior
Khalili – Tankovic – Hamad
Svendsen

Skador: Kennedy Bakircioglü, Simon Sandberg
Avstängningar: Björn Paulsen

Elfsborg har börjat vinna

Efter en mycket svag inledning på säsongen har Elfsborg kommit igång rejält på sistone. Nye tränaren Jimmy Thelins 4-5-1-formation har till slut börjat sätta sig, och Elfsborg kommer till denna match med tre raka segrar. Den senaste trepoängaren kom i en svår bortamatch mot Örebro.

Elfsborgs poängkung Simon Lundevall är avstängd och missar matchen.

Hammarby var i tabelledning när Allsvenskan gick in i VM-uppehåll, men höstsäsongen fick en sämre start. 1-2 hemma mot Östersund innebar att AIK kunde passera ”Bajen” i tabellen, om än tack vare en match mer spelad. För tillfället har AIK två matcher mer spelade än Hammarby, och fyra fler poäng inspelade.

Hammarby har värvat in den centrale mittfältaren Junes Barny, som kan spela i en offensiv roll såväl som sittande mittfältare. Barny är uttagen i matchtruppen som reser till Borås.

Några som däremot saknas i Hammarbys trupp är avstängde Björn Paulsen samt skadade Kennedy Bakircioglü och Simon Sandberg. Även Erkan Zengin är utanför matchtruppen, då han befinner sig i Turkiet för att diskutera med andra klubbar.

Speltips

Hammarby må ha förlorat mot Östersund, men spelet såg mestadels bra ut och det var en kort sämre period som gjorde att man tappade ledningen till underläge och förlust.

Elfsborg har visserligen tagit tre raka vinster, men vi ska kanske inte dra för stora växlar av det då man bortsett från Örebro ställts mot nykomlingarna Trelleborg och Dalkurd. Vi ska även komma ihåg att Simon Lundevall, som gjort hela 3 mål och 3 assist på sina 3 senaste matcher mot Hammarby, missar dagens match på grund av avstängning.

Vi förstår inte riktigt spelbolagens värdering av matchen, där Elfsborg hålls som tydliga favoriter. Med bakgrund av detta spelar vi ”Hammarby att vinna – insatsen tillbaka vid oavgjort” till det fina oddset 2.25 gånger pengarna på Bet365.

  • Tips: Hammarby – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 2.25, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar